Virágba borult a kerület

Írta:  2013.07.09.
Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázatot.
A főváros egyik legvirágosabb részének számít Pestszentlőrinc-Pestszentimre. Számos ház udvarán, előkertekben és a lakótelepi virágágyásokban évről évre megjelennek a színes virágok, amelyeket az ott élők ültetnek, gondoznak. Az önkormányzat az egyre sikeresebb „Szebb, virágosabb kerületünkért” pályázattal segíti ebben a lakókat. Idén rekordszámú, csaknem 900 pályázat érkezett az önkormányzathoz. Korábban 650 pályázónál sosem volt több.

– A pályázatra évek óta egyre többen jelentkeznek. Ebben az évben összesen 897 pályázat érkezett az irodánkhoz erkély, előkert, családi ház, utcaszakasz, intézmény kategóriában – mondta Kirrné Feicht Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának a vezetője. – A növényosztás alkalmával begóniából, petúniából, napvirágból, bársonyvirágból, porcsinrózsából és paprikavirágból lehetett választani, s 1496 láda növényt osztottunk ki. A növények kiültetését, a kertek zsűrizését a környezetvédelmi csoport végzi, s a legszebb kert tulajdonosa idén is értékes ajándékot kap. Az ünnepélyes díjátadó várhatóan szeptember végén lesz.
Nem túlzás azt állítani, hogy az emberek kígyózó sorban álltak a virágokért a Bókay-kertben, ahonnan örömmel vitték haza a szebbnél szebb, színesebbnél színesebb virágokat.
– Évről évre pályázunk. Imádjuk a virágokat, és szívesen díszítjük velük a második emeleti erkélyünket – mondta egy hölgy a TV18-nak nyilatkozva.
A Havanna-lakótelepről érkezett a virágosztásra egy másik idősebb hölgy, aki büszkén újságolta, hogy a házban már valamennyi lépcsőház közössége kapott virágot, és közösen gondozzák az előkerteket. Nagyon örülnek, hogy az önkormányzat segítségével egyre szebbé tehetik a lakókörnyezetüket.