Elhunyt Takács Katalin

Írta:  2013.07.12.
Kerületünk óvodai életét nagy veszteség érte, amikor kedves munkatársunk, vezetőtársunk, barátunk, Takács Katalin óvodavezető életének 60. évében eltávozott közülünk.
Katika első és egyetlen munkahelye a Zenevár Óvoda volt, ahol 1974-ben, a főiskola elvégzését követően helyezkedett el. Munkája során hamar elkötelezte magát a gyermekek zenei fejlesztése mellett. 1985–1989 között a kerületben az óvodai zenei munkaközösség vezetője volt. A gyermekek zeneszeretetre nevelése igen fontos volt számára, az évek folyamán sajátos feladattá vált ez az intézményében. Új hagyományt teremtve az óvodában, a munkatársai rendszeresen szerveztek hangversenyeket a gyerekeknek.

Az önkormányzat képviselő-testülete 1994-től Katikát bízta meg az óvoda vezetői feladatainak ellátásával. Magas színvonalú szakmai munkáját 2012-ben az Óvodavezetők munkaközösségének javaslatára Művelődésért díjjal ismerték el. Barátai, az óvodai kollektíva és a szülők is nagyra becsülték őt emberségéért, szerénységéért, segítőkészségéért, példaértékű vezetői munkájáért. A negyven év szolgálati viszony betöltéséhez már csak néhány hónap hiányzott.
Katika hirtelen távozása mindannyiunkban nagy űrt hagyott – örökké emlékezni fogunk rá!
Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata Takács Katalint saját halottjának tekinti. Temetése július 26-án 8.45-kor lesz az Újköztemetőben (1108 Budapest, Kozma utca 8–10.).