"Jaj, úgy élvezem én a strandot"

Írta:  2013.07.22.
Kicsiket és nagyokat vidám vizes sportnappal várta július 20-án a Bókay-kert. A Strandoló sportnapon az aerobiké volt a főszerep, a táncos testmozgás különféle válfajait lehetett kipróbálni a Park Aerobik Center munkatársainak segítségével.
A rekkenő hőségben a strandolóknak jól esett megmártózni a strandmedence kellemesen hűs vízében, közben hallgatni a zenét, nézni a Park Aerobik Center műsorát, és akinek kedve volt, az kicsit sportolhatott is.
A csoportos bemelegítés és a ball training után dance step aerobic-, kangoo-, party fitness- show-, hiphop-, társastánc-és zumbabemutatóval folytatódott a program.
– Ez utóbbi mozgásforma rövid idő alatt közkedvelt lett Magyarországon is, mivel ötvözi a bárki által elvégezhető egyszerű tornagyakorlatokat a tánccal. A zumba az egyszerűsége és a ritmikussága révén könnyen beilleszthető akár a mindennapos testnevelésbe is – mondta Blocosz Adrienn, a sportnapot szervező Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. kommunikációs munkatársa.

– A Park Aerobik Centerben sokféle sportolásra van lehetőség, szinte minden korosztály találhat magának megfelelő mozgásformát – tájékoztatott minket Markovits Szilvia, a bemutató szervezője.
 

– Az anyukákat már a hathetes korú kisbabájukkal várjuk baba-mama tornára, vagy a ringatóra, a gyerekeket három éves kortól ovis tornára, a kicsit nagyobbakat showtánc, klasszikus balett előkészítőre. A felnőttek is többféle sportolási lehetőség közül választhatnak, mint például alakformáló, zsírégető torna, party fitness, zumba, pilates, gerinc jóga...

A kicsitől a nagyokig jönnek hozzánk, és büszkék vagyunk arra, hogy a legidősebb vendégünk 71 éves.

– A Bókay-kertben a Park Aerobik Centerben tartjuk foglalkozásainkat – fejtette ki Molnár Szilvia, a Fit Dance Sport- és Táncklub Kht. vezetője. – Elsődleges célunk egészséges életmódra, rendszeres mozgásra és sportolásra nevelés. Különféle modern táncformákat, jazzbalett és ritmikus sportgimnasztikára épülő show elemekkel felépített színpadi táncokat valamint óvodások részére tartásjavító, mozgáskoordináció fejlesztő tornaoktatást tartunk. A másodlagos célunk a belföldi és külföldi versenyeken való megmérettetések.

 
Szeptember 2-tól nyílt napokat tartunk a Park Aerobik Centerben, hogy az érdeklődők belekóstolhassanak ebbe a sportágba. A foglalkozásainkra 4-18 éves korosztályt várjuk.
– Sokat fürödtem és nagyon tetszett a bemutató, felmentem én is színpadra, hogy kipróbáljam a showtáncot – mondta lelkesen Kis Tünde. – Ősztől szeretnék én is járni a Fit Dance klubba.
– Nekem a hiphop nyerte el a tetszésemet, biztos, hogy kipróbálom majd én is – vette át a szót Tóth Roland.