Többet fizessen, akinek van miből

Írta:  P.A. 2017.04.05.

Molnár Gyula volt a Bal18 vendége.

Nem a gazdagabbak ellen készül a Magyar Szocialista Párt programja, de arra törekednek, hogy aki teheti, többet fizessen be a közösbe. Többek között erről, a nyugdíjasok számára tervezett gyógyszertámogatásról és a párt miniszterelnök-jelöltjéről, Botka Lászlóról beszélt Molnár Gyula pártelnök a Bal18 Közéleti Kávézóban március 23-án.

IMG 2191
– Magyarország szempontjából rendkívül fontos lesz a 2018-as választási év. Ha a Fidesz megnyeri az országgyűlési választásokat, akkor befejezi azt, amit elkezdett, és az ország teljesen más irányba megy. A mi feladatunk ezzel szemben az, hogy világos alternatívát kínáljunk a szavazóknak. Közös baloldali miniszterelnök-jelölttel, közös képviselőjelöltekkel, közös listával. Fontos, hogy Botka László személyében van az MSZP-nek miniszterelnök-jelöltje, akiről sokan gondolják azt, hogy alkalmas a tisztségre – mondta Molnár Gyula. – Váltsuk le a kormányt együtt, aztán lehet azon gondolkodni, hogy ki mit gondol például a gazdaságpolitikáról.
A pártelnök a leendő szocialista programról szólva beszélt a gyógyszertámogatásról is, miszerint a háziorvosok által felírható gyógyszereket a 65 éven felüliek számára ingyenessé kívánják tenni.
Molnár Gyula úgy fogalmazott, hogy a szegények és a gazdagok között egyre nagyobb a szakadék.
– Kettészakadt az ország, van egy nagyon szűk réteg, amelyik a vagyon jelentős részével rendelkezik, míg a háztartások jelentős része, mintegy négymillió ember egyik napról a másikra él. A lakosságnak nincsen tartaléka, és megjelent a dolgozói szegénység is, azaz azok is nehezen élnek meg, akiknek van munkájuk. Az általunk felvetett adózás ugyanakkor nem a gazdagok ellen irányul. Nem arról szól, hogy vegyük el attól, aki keményen dolgozott, hanem arról, hogy akinek több lehetősége van, járuljon hozzá az alul lévők megsegítéséhez, illetve a középen lévők megerősítéséhez.