Friss cserjék díszíthetik az intézmények környezetét

Írta:  P.A. 2017.04.10.

A XVIII. kerületi intézmények környezetében található növényzet felfrissítéséhez a tavasz megérkezésével évek óta jelentős segítséget nyújt a helyi önkormányzat.

Az idei akció keretében 2000 darab, különböző cserjét osztottak ki április 6-án a Bókay-kertben. Az iskolák, óvodák és a szociális szolgáltatók orgona, fagyal, aranyeső és lonc közül válogathattak. Ezen felül több száz tő levendula is elültetésre vár.

VAA 8769 copy
- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az intézményeink udvara, környezete minél zöldebb legyen. A kerület kertvárosias környezetének szépítéséhez ily módon is próbál az önkormányzat hozzájárulni – mondta el a cserjeosztás kapcsán Dömötör István alpolgármester.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre évek óta nagy sikerrel vesz részt a „Szebb, virágosabb kerületünkért!” pályázaton. Az intézmények mellett a kertes házak és a lakótelepen élük is rendszeresen jó eredményeket érnek el kategóriájukban. Az önkormányzat ezt a pályázatot is segíti virágok kiosztásával. Az idei versenyre május 3-ig lehet jelentkezni az önkormányzat Környezetvédelmi Csoportjánál. A pályázati felhívás és dokumentum már megtalálható a www.bp18.hu internetes oldalon.

VAA 8718 copy