Ki kell lépni a gazdasági rabszolgaságból

Írta:  P.A. 2017.04.12.

A magyar munkavállalókra a gazdasági rabszolgaság a jellemző Varga-Damm Andrea jogász, a Jobbik veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje szerint.

A politikus úgy véli, hogy ebből a modern rabszolgaságból, és az általános elszegényedésből elsősorban egy átfogó családtámogatási rendszer bevezetésével lehetne kiutat találni.

VAA 8905 copy
A Jobbik XVIII. kerületi szervezetének Nemzeti Estek sorozatában április 6-án megtartott fórumon Varga-Damm Andrea úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi gazdasági folyamatok nem a javulás, az anyagi jólét megteremtése mentén haladnak.
- Létrejött egy szűk, kiváltságos réteg, míg a lakosság hatalmas hányada jövőkép, erőforrások és elképzelések nélkül, magára hagyva él – mondta a politikus, aki előadásában kiemelten foglalkozott a családok anyagi helyzetével is. - Az egyedülállók jobban élnek, mint a kettő vagy többgyermekes családok. Nem véletlen, hogy a mai 30-as korosztályban divatos a szingli lét, és az sem véletlen, hogy ezek a férfiak és nők nem akarnak családot alapítani. Hiába az adókedvezmény és a családi pótlék, mindezek önmagukban semmit nem érnek, mert az egy főre jutó nettó jövedelem alapján a családok elszegényedése a jellemző.
Arról, hogy miként lehetne ezen a negatív folyamaton változtatni Varga-Damm Andrea úgy vélekedett, hogy hatalmas energiát kellene fektetni egy komplex családtámogatási rendszerbe.
- Olyan módszert kell kidolgozni, aminek eredményeképp egy család ne éljen rosszabbul, mint egy egyedülálló ember. Plusz forrásokhoz kell juttatni az embereket, amik ösztönzőleg hatnak a gyermekvállalásra is, mert bármilyen szomorú, jelenleg a több gyermek a szegénység egyik alapvető oka.