Gyöngyből, ásványból készített csodák

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.04.13.

Tavaszi ékszer-, gyöngykiállítást és vásárt rendezett április 2-án a Kondor Béla Közösségi Ház.

Aki eljött a programra, nemcsak nézegethette a szebbnél-szebb gyöngyöket, ásványokat, kristályokat, hanem meg is vásárolhatta az azokból készült szemet gyönyörködtető ékszereket, díszköveket, babaláncokat, gyógyító köveket... Persze, nem volt könnyű dolga, mert szinte választani sem lehetett a sok szép, kézzel készített egyedi termék közül.

IMG 9132 átméretezve
Kovács Ibolya először áll eladóként a pult túloldalán, ugyanis korábban rendszeresen vásárlóként jött el a közösségi házba.
– Karkötők készítésével idén kezdtem el foglalkozni, bár az ásványokat, kristályokat nagyon kedvelem, tíz éve gyűjtöm őket – mondta Ibolya.
– Egy alkalommal jött az ötlet, hogy ha már annyira szeretem hordani az ékszereket, akkor miért is ne készíteném el én magam. Annyira belejöttem, hogy most már eladásra is jut belőlük. A színek, a formák, és az ásványok kiválasztása belső sugallatra jönnek. Amikor elkészülök egy-egy darabbal, megnézem, hogy élettani hatás szempontjából is stimmelnek-e, de mindannyiszor ösztönösen jól állítom össze a karkötőket. Tanultam kristálygyógyászatot, ismerem a hatásukat. Egyébként érdemes „személyes kontaktust” tartani a kristállyal, kővel, mert harmonizálja energetikai rendszerünket.
Ha nem is vesszük kézbe, de már csak a színe vagy formája is különösen megtetszik, akkor is „szólt hozzánk” a kristály és mi szóltunk hozzá. Lehet hinni benne, vagy sem, de akit megszólít a kristály, az ne menjen el mellette.

IMG 9116 átméretezve
Kovács Józsefné, ha csak teheti, évek óta eljön a programra.
– Csodaszép dolgokat lehet itt látni – mondta. – Évek óta eljövök az ékszer és gyöngykiállításra, és sohasem térek haza üres kézzel. A múlt évben egy kék színű gyöngysort vásároltam, most pedig ehhez szeretnék karkötőt venni.
Mikó Tünde így folytatta:
– Nagyon tetszik a kiállítás. Egy rózsaszín gyöngysorral „szemezek”, mert jól illene az egyik blúzomhoz.