Virágba borultak a közterületek

Írta:  P.A. 2017.04.17.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. kertészeti munkatársai a meglévő virágágyások mellé újakat is kialakítottak.

Változékony időjárással köszöntött be idén a tavasz, de a közterületeken, parkokban már márciusban megkezdődött a különböző színes virágok kiültetése. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. kertészeti munkatársai a meglévő virágágyások mellé újakat is kialakítottak.

20170302 092604
- Szinte az egész kerület virágba borult. Cégünk dísznövény termesztési programja keretében tavaly a Városgazda Haladás utcai kertészeti telephelyén lévő fólia sátrakban fejlődött ki 46 200 db „szivarpalántából” az a 20 000 db árvácska, amely idén színesebbé teszi a kerületet – mondta el Haigl Béla, a városüzemeltető cég kertészeti feladatokat irányító osztályvezetője. - A virágosítás során kiemelt helyszín volt többek között a Kossuth Lajos tér, a Szervét Mihály tér, az Uzsok és a Béke tér.

IMG 1502
A fentieken felül megszépült a Darányi Ignác utcai játszótér, a Városház utcában a Házasságkötő terem és a Rózsa Művelődési Ház, Pestszentimrén pedig a Sportkastély, a református templom és a PIK környezete.
A körforgalmakban a gondos ápolásnak, tápoldatozásnak köszönhetően egyre szebbé, erősebbé váltak a növények. A Városgazda telephelyein és az általunk kezelt kerületi intézményekben is beültettük a virágágyakat – tette hozzá Haigl Béla.

IMG 1501 880x586