Ajándék az időseknek

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.04.20.

Az Alacskai úti Idősek Otthonának lakói húsvét alkalmából ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól április 13-án.


Az otthon lakói jókedvűen, nótázva várták a vendégeket, Stifft Pálné, Erzsike néni még verssel is kedveskedett nekik, így köszönve meg az önkormányzat ajándékát.

VAA 0077 copy
– Nagy örömmel és szeretettel jöttünk – mondta Dömötör István alpolgármester az átadáson. – Miután önök itt az otthonban más helyzetben vannak, mint a kerület többi nyugdíjasa, ennek figyelembevételével állítottuk össze a húsvéti csomagot. Igyekszünk odafigyelni erre a későbbiekben is. És mivel hallottuk Kucsák László országgyűlési képviselővel, hogy nagyon szépen énekelnek, megkértem őt, aki nagyon muzikális, hogy jöjjön el, és ha szeretnék, akkor gitározzon. Ez volna az én húsvéti ajándékom.
Kucsák László megkérdezte a nyugdíjasoktól, hogy volna-e kedvük egy ilyen programhoz, amire általános igen volt a válasz.
Dömötör István megemlítette, hogy idejövet látta, kevés a parkolóhely az otthon környékén, ezért ígéretet tett arra, hogy ezt a gondot mielőbb megoldják, hogy a látogatók kényelmesebben tudják megközelíteni az épületet.

VAA 0089 copy
Az alpolgármester felhívta a lakók figyelmét, hogy közérdekű problémáikkal forduljanak a jelen lévő Dámsa Józsefhez, a településrész önkormányzati képviselőjéhez, mert azokra közösen bizonyára tudnak megoldást találni.
Dámsa József megerősítette az alpolgármester szavait, és hozzátette, hogy az otthon és az Alacskai úti élelmiszerüzlet között félúton elhelyeztek egy padot, hogy ha az idős emberek vásárolni mennek, meg tudjanak pihenni.