Nem egyenlők az erőviszonyok

Írta:  P.A. 2017.05.04.

A baloldali pártok összefogásának szükségességéről beszélt Hadházy Ákos LMP-s társelnök a Bal18 vendégeként.

A politikai ellenzéket alkotó pártoknak a jövő évi országgyűlési választásokig hátralévő időben mindenképpen meg kell állapodniuk abban, hogy milyen terv alapján állítanak képviselőjelölteket, de csak abban az esetben van esélyük a kormányváltásra, ha a közös célt a pártérdekek mögé helyezik. Ezt hangsúlyozta ki Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Bal18 közéleti kávézójának április 27-i összejövetelén.

VAA 6189 copy
A korrupciós ügyek feltárásával foglalkozó politikus szerint az ellenzék pártjainak önmagukban is meg kell keresniük a hibákat, viszont úgy érzi, hogy a választási kampány majd nem egyenlő erőviszonyok mellett zajlik.
- Fontos, hogy magunkba nézzünk. Ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy nem lehet tisztességes egy olyan választás, ahol a kormánypárt több tízmilliárd forintból folytathat propagandát, míg az ellenzéknek nagyságrendekkel kevesebb pénze lesz a kampányra – tette hozzá Hadházy Ákos, aki szerint el kell jutni azokhoz a falvakban élő emberekhez is, akiknek korlátozott az információs forrásuk. – Nagyon sok helyen nincs internet, és csak az állami televízióból, a Kossuth Rádióból és a kormánypárti megyei lapokból lehet tájékozódni.
Hadházy Ákos a választások tisztaságáról szólva hangsúlyozta, hogy a külföldön dolgozó mintegy félmillió magyar állampolgár ki lett zárva a választási rendszerből azzal, hogy nem adhatja le levélben a szavazatát. A politikus mégis úgy véli, hogy mindezen nehézségek ellenére le lehet győzni a 2018-as képviselőválasztáson a Fideszt, amelynek – Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az est házigazdája szerint is csökkent a támogatottsága.