Rendőrnap a nagykönyvtárban

Írta:  Gönczöl András 2017.05.05.

Garantált volt a siker a Lőrinci Nagykönyvtárban április 24-én, ugyanis a XVIII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen rendőrnapot szerveztek.

Az eseményen játékos formában mutatták be a rendvédelmi munkát, és az izgalmakat fokozva a Rendőrmesék 2 és 4 lábra című rajzverseny eredményhirdetését is ekkor tartották.

IMG 20170424 153530
A rendőrnap nagy része a kerületi iskolák tanulóinak szólt. Elsőként próbálhatták fel a „részeg szemüveget”, amely egy erősen italos ember bizonytalan dülöngélését volt hivatott érzékeltetni, arról nem is szólva, amikor a felelőtlen koma ilyen állapotban autóvezetésre adja a fejét. Közös munka eredménye volt az óriás puzzle kirakása. A mezőőrök előadásából kiderült, mi mindenre kell ügyelni az egyébként békésnek tetsző erdők, mezők világában. A diákok igen jól tippelgettek a bűnmegelőzési totószelvény kitöltésekor.

IMG 20170424 112805
A nagykönyvtár melletti szabad területen megtartott sebességméréses futóverseny eredménye elsősorban az erős lihegésben volt mérhető, senkit sem kellett gyorshajtásért megbüntetni. Majd jött a motorszimulátor bemutatása. Mondani sem érdemes, hogy nagy népszerűséget aratott. Sokan kipróbálták, sőt volt, aki hatásfokozóként brummogva növelte a rendőrmotor teljesítményét. Délután az egyéni és a családos vendégek előtt is kitárultak a nagykönyvtár ajtajai.
A nap folyamán Minyóczki Árpád, a kerületi rendőrkapitányság vezetője és Juglné Vilhelm Tünde, a könyvtár vezetője láthatóan élvezte a gyermekek örömét, aktivitását. Minden kérdésre megvolt a válaszuk, majd a rendezvény záróaktusaként értékes könyvjutalommal díjazták a rajzpályázat nyerteseit.