Állatszeretet versekben

Írta:  Gönczöl András 2017.05.08.

Állatkertben jártam címmel versmondó gálaműsort rendeztek a Lőrinci Nagykönyvtárban.

Élménydús délutáni előadásnak adott helyet április 25-én a FSZEK Lőrinci Nagykönyvtára. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézményének logopédiai munkaközössége Állatkertben jártam címmel versmondó gálaműsort rendezett kerületi óvodások részvételével.

VAA 5290 copy

A kerületi logopédiai szakszolgálat programjain nemigen találunk üres székeket, ami nem a véletlen műve, és így volt ez a szóban forgó eseményen is. Eredetileg versenyről szólt a kiírás, ám a gálává való átkeresztelés bölcs döntésnek bizonyult. Miként is lehet az almát a körtével, a zsiráfot a jegesmedvével, a százlábút a sündisznóval összehasonlítani? Nem is szólva a 26 – csokornyakkendős, öltönyös, farmernadrágos, kis szoknyás, gyors beszédű, kipirult arcú – ovis összehasonlításáról.

VAA 5296 copy
Köszöntőjében Galgóczy Zoltán alpolgármester biztató szavakkal bátorította az apróságok versmondó seregét:
– Nem kell izgulni. Szépen mondjátok el a verseket, és mint a korábbi versmondó műsorokat követően, most sem marad el a „világra szóló” siker.
Az alpolgármester nem tévedett. A szülők, rokonok, barátok előtt fellépő ovisok maradandót produkáltak, komoly feladat elé állítva a háromtagú zsűrit, Pál-Horváth Ritát, a XVIII. kerületi SOFI intézményvezetőjét, a zsűri elnökét, Antós Kata egyetemi hallgatót és a népzenész, logopédus Turiné Jámbor Ritát. A szavalatokat követően jól jött a szünet. Miközben ovisok és szülők kéz a kézben a büféasztalhoz vonultak, a zsűri tagjai egy csendes szobát választottak az egyes produkciók „leg...-es” minősítéséhez.

VAA 5270 copy
Huszonhatan huszonhatféle díjjal gazdagodtak, mint például a leglelkesebb, a legbátrabb, a legmosolygósabb, a legügyesebb, a leghumorosabb előadó. A versmondó gálát a Lőrinci Nagykönyvtár, a logopédiai munkaközösség és a XVIII. kerületi Vöröskereszt támogatta. Ez utóbbi ajándékcsomaggal jutalmazott meg minden résztvevőt. S a gyermekszobák falán örök mementóként hirdetheti az oklevél a kis szavalók teljesítményét.