Ballagás a Vörösmartyban

Írta:  P.A. 2017.05.08.

Elballagtak a kerületi középiskolákok is. A vörösmartysok például így.

Két érettségiző osztály 38 diákja ballagott el idén a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumból. A május 5-i ballagási ünnepség jó hangulatát még az időjárás sem tudta elrontani. A borús idő, és a ballagás végéhez közeledve csendben eleredő eső különös kontrasztot alkotott a ballagók, a családtagok és a barátok jókedvével. A szél és az eső mintha nem érte volna el az elegáns, ünneplős lányokat és fiúkat.

VAA 6845
A ballagókat a XVIII. kerületi önkormányzat részéről Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte, aki rövid beszédében arról beszélt, hogy mit várhatnak el a fiatalok a felnőtt élettől, és mi az a sok minden, amit szorgalommal, kitartással elérhetnek, és miként öregbíthetik már megszerzett, illetve a jövőben megszerzendő ismereteikkel önmaguk, iskolájuk és tanáraik, és ezzel együtt akár Magyarország hírnevét.

VAA 6834
- A ballagás során a fiatalkori élet egy szakaszának a végét ünnepeljük. A ballagók elérkeztek gimnáziumi tanulmányaik végéhez, és fontos, hogy soha ne felejtsék el, hogy olyan iskolába jártak, ami biztos alapot adott számukra, és erre az alapra életük hátralévő részében biztosan tudnak építeni – mondta Galgóczy Zoltán.

VAA 6849
A Vörösmarty gimnázium idén ballagó diákjainak 90 százaléka rendelkezik számítógépes ECDL-vizsgával. Pásztor Józsefné, az iskola igazgatója kiemelte, hogy a tanulók többsége rendelkezik angol vagy német középfokú nyelvvizsgával, sőt vannak olyan tanulók is, akik felsőfokú vizsgát tettek.
- A ballagást minden évben kettős érzés hatja át. Egyszerre boldog és szomorú, magába rejti a jövő várakozását és a múlt lezárását is – búcsúzott diákjaitól az intézményvezető, aki Vörösmarty Évával, az iskola névadójának leszármazottjával közösen Vörösmarty-emlékplakettet adott át annak a 9 végzős diáknak, akik elsős általános iskolás koruktól fogva 13 évet töltöttek el az iskola falai között.

VAA 6819