Ismét kincseket leltek

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.05.16.

Kincskereső kulturális találkozónak adott otthont május 9-én a Kondor Béla Közösségi Ház.

Második alkalommal szervezett kincskereső kulturális találkozót Magyar Gabriella, a SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógusa a tanulási nehézséggel küzdő, sajátos nevelési igényű, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek.

VAA 7698 copy
– Ebben az évben 148 fiatal vett részt a Külső-pesti Tankerületi Központ XVIII–XX. kerületi intézményeiből, illetve nagy örömömre már Szegedről is jöttek gyerekek, óvodásoktól a szakiskolásokig – mondta a gyógypedagógus. – Az irodalmi versenyre két kategóriában nevezhettek az 5–18 év közötti fiatalok. A szavalók és prózamondók mellett a Ki mit tud? kategóriában készülők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.
Ezeknek a találkozóknak az a célja, hogy a sajátos nevelési igényű, tanulási, magatartási problémákkal küzdő diákok is megmutathassák a bennük rejlő értékeket, és sikerélményhez jutva lendületet kapjanak tanulmányaik folytatásához.

A legkisebbek és alsó tagozatosok eredményei


Vers-és prózamondó kategória:
I. helyezett: Bakos Máté (SOFI Auti1), Adamecz György (Eötvös Lóránd Általános Iskola)
II. helyezett: Tóbi Csenge (Darus Utcai Általános Iskola), Fehér László (Eötvös Lóránd Általános Iskola)
III. helyezett: Kocsis Petra, Vitáris Tamás (Eötvös Lóránd Általános Iskola), Tóth Benjámin (SOFI)
Különdíj: SOFI ÉRTAK osztálya Varró Dániel: Limerickek versével, Molnár Ágoston (SOFI Auti3), Nagy Balázs (SOFI Auti3),Varga Krisztián (SOFI Auti3), Hrubos Milán (SOFI Auti3)

Ki mit tud? kategória:
I. helyezett: Ficánka óvodás csoport (Szeged EGYMI), Szeged EGYMI 4. osztályosai Tűztánc produkciója
II. helyezett: Varga Veronika (Darus Utcai Általános Iskola), Eötvös Lóránd Általános Iskola 2. osztályosai hagyományőrző táncukkal,
III. helyezett: Eötvös Lóránd Általános Iskola 1-3. évfolyam Tornadal produkciója


Különdíj:
Eötvös Lóránd Általános Iskola 3. osztályosok Dalcsokor produkciója

A felső tagozatosok és szakiskolások eredményei:


Vers-és prózamondó kategória:
I. helyezett: Farkas Letícia (SOFI), Kiss Anunciáta (SOFI)
II. helyezett: Balogh Ádám (SOFI), Nagy Laura (Darus Utcai Általános Iskola), Rozbora Tamás (Eötvös Lóránd Általános Iskola)
III. helyezett: Horváth Júlia (Eötvös Lóránd Általános Iskola), Clever Bence (SOFI), Szabó Géza Erik (SOFI), Szakács Péter (SOFI)
Különdíjat kapott: Hódi Dániel (Szeged EGYMI)

Ki mit tud? kategória:
I. helyezett: 6-7. osztályosok tánccsoportja – Moldvai táncukkal (SOFI),5. osztályos Candy girl csoport (Darus Utcai Általános Iskola)
II. helyezett: Hóra Tánccsoport (Benedek Elek EGYMI), 6. osztály (Szeged EGYMI)
III. helyezett: 5. osztály (SOFI), Losó Natália (Darus Utcai Általános Iskola)

Kiemelt különdíj:
Biacsi Brigitta (Szeged EGYMI), 8. osztály (SOFI)


A zsűri tagja Diráné Huszár Gertrúd, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány titkára, Mucsiné Erdei Mónika, a Juhász Gyula Gyógypedagógus-képző Intézet gyakorlati oktatója és Török Ildikó, a SOFI vezetőhelyettese volt.
– Ezt a hiánypótló, sikeres rendezvényt idén is adományozók felkutatásával és pályázati támogatással valósítottuk meg – magyarázta Magyar Gabriella. – Az eredményesen szereplő versenyzőknek a kerületi önkormányzat és a SOFI Életjel Alapítvány pályázati támogatásából vásárolhattunk jutalmat. A vendéglátás sikeres lebonyolításában az Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány, a Soroksári Buci Pékség, az Ergenekon Kft., a Zila Kávéház, a Lions Klub pestszentlőrinci szervezete és a Tutti Möbel Kft. nyújtott segítséget.
Galgóczy Zoltán alpolgármester bátorító szavait követően Török Ildikó köszöntötte a diákokat.