Családi jegy az uszodákban is

Írta:  2013.10.01.
Az ősz beköszöntével véget ért a strandszezon, így az úszás szerelmesei a Vilmos Endre Sportcentrumban, valamint a Park és a Kastélydombi uszodában hódolhatnak tovább szenvedélyüknek.
Az idei szezonra csaknem 2000 négyzetméterrel kibővített Bókay-kerti Park uszoda és strand egyaránt jó nyarat zárt, a bevétel 34,29 százalékkal haladta meg az elmúlt évit.
Az üzemeltető Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a növekedéshez nagyban hozzájárult az ebben az évben bevezetett kedvezményes, 2650 forintba kerülő családi belépőjegy, amellyel két felnőtt és két gyermek mehetett be. A kedvező fogadtatásra tekintettel szeptemberben folytatódott az akció, amelynek keretében már mindhárom kerületi uszodában érvényesíthető a családi belépő.

A nyár krónikájához tartozik még, hogy két alkalommal egész napos zenei és sportprogram várta a látogatókat, benne többek között aerobickal, illetve vízi aerobickal, valamint zumbával. Hogy még kellemesebb legyen a fürdőzők közérzete, július 26-tól strandrádió is üzemelt.
Nemcsak a létesítmények szépültek, hanem a munkatársak megjelenése is megújult. Augusztustól elsőként az úszómesterek kaptak egységes formaruhát, majd folyamatosan a többi dolgozó is az uszodákban, a sportcsarnokokban és a Bókay-kert területén. A kötelező formaruhák jelzik a munkaköri sajátosságokat, így a vendégek számára egyértelmű, hogy kihez fordulhatnak a kérdéseikkel, problémáikkal. 
A Városgazda úszásoktatói a kerület által szervezett nyári napközis táborok idején 389 gyereket tanítottak úszni. A cég által idén először megszervezett saját úszótáborban – amely napi háromszori étkezést és az úszáson kívül más sportolási lehetőségeket is nyújtott – két turnusban összesen 23 gyerek vett részt. A tábor kedvező fogadtatására tekintettel a városüzemeltető jövőre tervezi a folytatást.