Megújuló szaunák és uszodavilágítás

Írta:  2013.10.01.
Komfortoswabbak lettek a kerületi uszodák: megújultak a szaunák és a világítórendszerek.
Az úszni vágyókat három uszoda is fogadja Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, vagyis más kerületekkel összehasonlítva kiemelkedő sportolási lehetőségek állnak rendelkezésre. Ezeket a létesítményeket azonban rendszeresen gondozni, modernizálni kell, ezért örömteli, hogy az őszi szezonban több észrevehető változás várja a Vilmos Endre Sportcentrum (volt Malév), a Kastélydombi, illetve a Bókay-kertben lévő Park uszoda látogatóit

Az egyik újdonság az, hogy a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai a szezonkezdetre mindhárom létesítményben felújították az uszodaterek világítását.
Az egykori Malév-uszodában a férfiöltöző oldalán lévő szauna állapota a napi 15-16 órás használat miatt az idők során igencsak leromlott, de az idei karbantartási terv keretében most sikerült felújítani. A minőségi munkának és a felhasznált speciális faanyag hosszabb élettartamának köszönhetően a szauna várhatóan még sokáig szolgálja az uszoda közönségének regenerálódását.
A munkálatokat a városüzemeltető cég saját erőből, ezáltal költségkímélő módon végezte el. Ez azt is lehetővé teszi, hogy októberben a Park uszoda szaunáját is felújítsák.
A Városgazda vezetősége jövő nyárig további fejlesztéseket tervez a kezelésében lévő létesítményekben.