Imrén zárult, Imrén kezdődött

Írta:  K.Gy. 2017.05.31.

20 kilométernyi járdaszakasz újul meg ebben az évben.

Pestszentimrén fejeződött be az önkormányzat járdafelújítási programjának tavalyi szakasza, az idei sorozat pedig ugyancsak Imrén kezdődött el. A munkálatok jelenleg a Kossuth Ferenc-telepen folynak, de ebben az évben is az egész kerületet érintik, és összesen 20 kilométer járdaszakaszra terjednek ki.

VAA 8842 copy

Kiemelt beruházásként kezeli minden évben a járdák felújítását az önkormányzat. Mint arról lapunk korábban beszámolt, 2016-ban 15 kilométer járdaszakasz kapott új felületet. Az önkormányzat célja az, hogy a 2015-től 2019-ig tartó és mintegy 2 milliárd forintba kerülő járdaprogram végén a kerület minden részében biztonságosabb és kényelmesebb legyen a gyalogos közlekedés, és sehol se legyen az átlagosnál rosszabb minőségű útszakasz.

Épül, megújul

Az évről évre végrehajtott felújítási programra több okból van szükség. Egyrészt a járdák egyszerűen a használat miatt is kopnak, romlanak, a folyamatos karbantartással azonban el lehet érni, hogy mindig biztonságosak legyenek. Másrészt a kerületben megvalósított nagyszabású csatornázási program után is helyre kellett állítani egyes szakaszokat. Harmadrészt akad olyan utca, amelyik csak most kap szilárd burkolatot és vele járdát.
– A csatornázás befejeztével itt a lehetőség, hogy szilárd burkolatúak legyenek a földes utcáink. A körzet képviselőjeként is szívügyemnek tekintem az Igric utca, Szövet utca és Nagykőrösi út által határolt terület fejlesztését. Ez a régió is megérdemli, hogy az utcáiban XXI. századi körülmények uralkodjanak – mondta a Városképnek még tavaly decemberben Lévai István Zoltán.
Az alpolgármester által említett Szövet utca burkolata például már akkor elkészült, s a szóban forgó utcák mellett nagyon fontos, hiánypótló beruházás volt az Alacskai út járdájának megépítése a Termény utcától a kerület határáig, ami két lépcsőben valósult meg.
Lényeges, hogy a programot az önkormányzat megbízásából végrehajtó Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai az építés és a felújítás közben a csapadékvíz-elvezető rendszert is karbantartják, javítják. Erre nagy szükség van, hiszen a kerület fekvése miatt a csapadék korábban sok helyen okozott gondot. Mára számos területen sikerült megoldani ezt a problémát.

Most a Kossuth Ferenc-telepen

Jelenleg a Kossuth Ferenc-telep lakói találkozhatnak munkagépekkel és a járdákon dolgozó munkásokkal.
– A program tavaly Pestszentlőrincen indult, és Pestszentimrén ért véget. Idén fordított sorrendben haladunk – tájékoztatott Lévai István Zoltán. – Ez tehát azt jelenti, hogy a felújítások ebben az esztendőben is az egész kerületet érintik.
A Kossuth Ferenc-telepen folyó munkálatokkal kapcsolatban az alpolgármester így fogalmazott:
– Annak, hogy Pestszentimrének ez a része is sorra került, személyesen is nagyon örülök, hiszen ezt a kerületrészt én képviselem, ez a szívügyem.