Tükröt mutattak

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.05.31.

A Gulner Gyula Általános Iskola művészpedagógusainak kiállítása Négy-Tükör címmel nyílt meg május 29-én a Városháza Galériában.

A galéria falain Császár Emőke, Emesz Adrienn, Frech’ Gábor és Körmendy-Juhász Györgyi, a Gulner iskola művészeti munkaközösségének tagjai mutatják be az alkotásaikat.
– A tudomány és a művészet iránti érdeklődés a családomban már több generáción keresztül adódott át fel- és lemenő ágon – mondta Császár Emőke kémia- és rajztanár. – Én műkedvelőként szívesen próbálok ki különböző művészeti ágakat, stílusokat, technikákat. Ezek egy részét iskolai munkámban is tudom hasznosítani, rajzórákon a gyerekekkel közösen készített színházi díszletek, bábok, kézműves munkák alkotása során.

IMG 9453 átméretezve
Emesz Adrienn tanítónő a festést és a grafikát egyfajta önkifejezési módnak tekinti. Kiállított képei egyaránt betekintést nyújtanak az egyedi önkifejezés megtalálásába és az élet akadályainak leküzdésébe, a mély érzelmektől a teljesen átlagos tájképeken át eljutva az absztraktig.
Frech’ Gábor édesapja fafaragó volt. Tehát érettségi után Gábor faszobrásznak tanult, majd elvégezte az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola pedagógiai és a Nyíregyházi Főiskola képi ábrázolás szakát. Köztéri szobraival többek között Szlovéniában, a Felvidéken és természetesen itthon is találkozhatunk.
Körmendy-Juhász Györgyi művésztanár remek verseket is ír.

IMG 9464 átméretezve
– Alkotómunkámban leginkább a titok, az emberi természet, a lélek útja, az örök körforgás, az újjászületés lehetősége, az időtlen idő foglalkoztat – fogalmazott. – A most bemutatott képeim az elmúlt tíz évem villanásai. A képek a hirtelenből, de nem a véletlenből születtek és alakultak, hogy testet öltve érdemes legyen tán továbbgondolni őket.
Miután Galgóczy Zoltán alpolgármester és Kerekes Elek, a Gulner iskola igazgatója köszöntőt mondott, Varga Ferenc médiaművész, a Kondor Béla Közösségi Ház igazgatóhelyettese megnyitotta a tárlatot.
Az eseményen Kerényi Eszter Lilla fuvola tanszakos konzervatóriumi növendék, Krámli Kinga Fonogram–Magyar zenei díjas énekes, dalszövegíró és Tósoki Anikó előadóművész működött közre.
A kiállítás június 9-ig látható, a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében.