Egy nap, amikor minden kívánság teljesül

Írta:  Puskás Attila 2017.06.04.

Lehetett válogatni a gyereknapi programok közül a kerületben.

Kellemes gonddal, a bőség zavarával küzdött az a szülő, aki május utolsó vasárnapján gyermeknapi programokon keresett kikapcsolódást a család aprajával Pestszentlőrincen vagy Pestszentimrén. Kis túlzással azt lehet mondani, hogy bármerre indult el, gyermeknapi mulatságba csöppent.
VAA 0306 copy
A legnagyobb területen kétségkívül a Bókay-kertben lévő rendezvény várta május 28-án a családokat. Délelőtt egy klasszikus, soha meg nem unható mese, Lúdas Matyi története szórakoztatta a nagyérdeműt. A Szeleburdi Meseszínház előadásában immár ki tudja hányadszor keltek életre Fazekas Mihály 200 éves elbeszélő költeményének hősei, és ki tudja hányadszor náspángolta el Matyi a dölyfös Döbrögi uraságot.


Ami szem szájnak ingere


A tánc a varázslat és a sport jelent meg ezután a színpadon. A Pixie Dance jazz balett, illetve színpadi látvány- és divattánc bemutatóját követően Nagy Molnár Dávid vonta be bűvészműsorába a nézőket is. Gyerek és felnőtt tátott szájjal bámulta a trükköket.

Tető alatt is jó volt a hangulat


A nyári idő ellenére sokan választották szabadtéri program helyett, vagy azzal együtt, a Rózsa Művelődési Ház gyermeknapi programjait. Délelőtt a Lőrinci Színpad Harisnyás Pippi című színvonalas előadása hozott vidámságot a tető alá. A színháztermet ezután szinte betöltötte a két ugrálóvár, a szomszédos teremben pedig kézműves játszóházban tölthették el az időt gyerekek és a játékos kedvű szülők. Az pedig már egyáltalán nem számított meglepetések, hogy a lufikkal feldíszített bejáratnál festett arcú cicussal, kutyussal vagy pillangóval találkoztunk.


Az ebédhez a Városgazda Utánpótlás Akadémia sportos bemutatója csinált még nagyobb étvágyat. A kert útjai mellett ezúttal is sorban álltak a finomabbnál finomabb csemegéket kínáló sátrak és bódék. A hagyományos kenyérlángostól, a sült krumplin át a sistergő lacipecsenyéig volt mivel megtömni a bendőt. Kürtős kalács és vattacukor nélkül sem igazi egy valamirevaló vásári forgatag, és abban idén is biztosak lehettünk, hogy senki nem maradt éhes a Bókay-kertben.

VAA 0308 copy
A vidámpark is rengeteg látogatót vonzott. A nagyobbak pörögve kergetőztek a ringlispil hintáiban, a céllövöldében pedig csattogtak a légpuskák, törtek a pálcák a nyeremények alatt. Nem sokat pihenhettek a lámák, a bárányok, a kecskék és a csacsi sem az állatsimogatóban, a körbe-körbe poroszkáló pónilovak hátán pedig sűrűn váltották egymást a lovasok.


Színvonalas előadások


Néhány éve még furcsán méregettük a gólyalábakon közlekedő bábjátékosokat, de hamar kedvenccé váltak, és mostanra már a Langaléta Garabonciások előadásai nélkül nem is igazi egy XVIII. kerületi családi rendezvény. Szandi koncertjét is teltházas nézőtér tapsolta végig, majd a zumba bemutatón lehetett együtt mozogni a színpadon lévőkkel.
Mohabá zenés Gitársokkja és Ricsi bohóc nevettető tréfái tovább fokozták a hangulatot, ami az Alma együttes esti koncertjére már szinte felülmúlhatatlan volt. A gyerekek ízlését kitűnően ismerő zenészek ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, és kiváló hangulatú koncertet adtak. Az egyik anyuka meg is jegyezte: „- A műsorukon is látszik, hogy nekik is vannak gyerekeik.”

VAA 0321 copy