Kinyitott a strand a Bókay-kertben

Írta:  Puskás Attila 2017.06.13.

Már látogatható a dél-pesti régió legnépszerűbb strandja a Bókay-kertben.

Stílusosan, valódi nyári napsütéses idő fogadta a látogatókat a Bókay-kertben, a strand június 9-i szezonnyitóján. A strandolók birtokba vehették a felújított medencét, repült a labda a strandröplabda-pályán és az első napimádók is leterítették fürdőlepedőiket a szépen gondozott fűre.

VAA 3807 copy
A szezon idén szeptember 3-ig tart, és ahogy a strandot hivatalosan megnyitó Lévai István Zoltán alpolgármester megjegyezte, az előrejelzések sok napsütést, strandolásra csábító időjárást jósolnak.

VAA 3631 copy
- Remélem, hogy idén is sokan választják kikapcsolódásra a Bókay-kert strandját, és bíztatok is mindenkit, hogy jöjjön és élvezze itt a nyári pihenést – mondta Lévai István Zoltán.
Ahogy tavaly, úgy idén is a strandnyitás alkalmával tartotta meg évzáró, nyárnyitó összejövetelét a Városgazda Utánpótlás Akadémia. Az egyesület küzdősport szakosztálya és a Street Dance tánccsoport a színpadon tartott színvonalas, látványos bemutatót, míg az úszók és a vízilabdázók érthetően saját közegükben, a medencében érezték magukat a legjobban.

VAA 3648 copy
A nyitónapon ingyenes volt a belépés, a továbbiakban a tavalyi árakon lehet strandolni. Központi elhelyezkedése révén a Bókay-kertet ráadásul a kerületben élők nemcsak autóval vagy tömegközlekedéssel érhetik el gyorsan, hanem biciklivel vagy akár gyalog is, így a medence egy gyors csobbanásra is alkalmas. A fák övezte kellemes környezetben pedig akár egy egész napot is el lehet tölteni.

VAA 3708 copy