„Csapatarany” az újonc PSK-nak

Írta:  Róth Ferenc 2017.06.21.

Kitűnő teljesítménnyel végzett a középmezőnyben, s szerezte meg a nyolcadik helyezést a BLSZ-bajnokság első osztályában az újoncokból álló PSK.

Kitűnő teljesítménnyel végzett a középmezőnyben, s szerezte meg a nyolcadik helyezést a BLSZ-bajnokság első osztályában az újoncokból álló PSK. Az emlékezetes szereplés után a pestszentimrei együttes vezetőedzőjét, Molnár Zoltánt kérdeztük.

VAA 1047 copy

– Amikor gratuláltam önnek a szerepléshez, csak annyit válaszolt, hogy ez a helyezés a csapaté, az harcolta ki. Gondolom azért benne volt, benne kellett lennie a szakmának, így az ön munkájának is.
– Benne, hogyne, de a teljesítményt a csapat nyújtotta, ők rúgták a gólokat, ők szerezték azt a 37 pontot. Az edzői stáb és az egyesület vezetősége „csak” alájuk dolgozott, igyekezett biztosítani a feltételeket.
– Mi tagadás, jól sikerült...
– Igen, de hangsúlyozom, ha nincs ilyen összetartó, egymást segítő és a hullámvölgyeken átlépni tudó együttesem, akkor most nem lehetne ilyen jó helyezéssel dicsekedni.


Ötvenszázalékosan


– Amikor egy éve második helyezettként feljutottak, nem is lehetett más a céljuk, mint hogy bent maradjanak az „egyben”.
– Az újoncok általában így érkeznek. Ha másként alakul menet közben, az már őket dicséri.
– A tíz győzelem, hét döntetlen, 11 vereség hozzávetőleg ötvenszázalékos teljesítményt takar, ez pedig, mint általában, a középmezőnyhöz elegendő. A kapott gólok számát elnézve hátul lehettek gondok. Az 51 kicsit sok...
– Igen, ezen változtatnunk kell, magyarán „gólképtelenebbé” kell tenni a védelmet. Meg is tesszük.


19,2 év


– Statisztikát talán nem vezetnek erről, de az átlagéletkorát tekintve „világcsúcstartó” a csapat. Nem hiszem, hogy sok együttesben kap helyet 2000-es születésű futballista.
– Igen, ez valóban nem gyakori, de viccesen azt mondom, hogy időben tűzbe került, lesz ideje rutint szerezni. Sok 19–20 éves játékosunk van, ami azt jelenti, hogy megvan az utánpótlás. Az átlagéletkor 19,2 év. A legidősebb, a csapatkapitány is csak 32 éves, tehát tényleg előttük áll a jövő, ha úgy akarják.


Mindenkire számítanak


– És úgy akarják?
– A következő idényben az a cél, hogy élcsapattá legyünk, akár feljebb is jussunk. A játékosok is komolyan gondolják ezt, így nem tartok attól, hogy bárki kevesebbet, rosszabbat nyújtana, mint a mögöttünk lévő szezonban.

 Ha megmarad az alázat...


Lévai István Zoltán alpolgármester hisz a PSK-nak még az ideinél is jobb szereplésében.
– Ha létezik törvényszerűség a sportban, akkor az imreiekre még szebb idény várhat. Ugyanis azok a fiatal, tizenéves srácok, akik a csapat gerincét alkotják, rutint, meccsbiztonságot szereztek. Az ősztől már „profiként” futhatnak ki a pályára, s ez sok jót ígérhet. Persze mindez csak akkor válhat valóra, ha az akarat és az alázat megmarad.


– Hogyan látja, elég lesz ez a csapat ahhoz, hogy előrébb, följebb lépjen?
– A legfontosabb az, hogy a jelenlegi keret együtt maradjon. Mindenkire számítunk, aki részese volt ennek a szép menetelésnek, de ettől függetlenül két-három igazolást tervezünk. Azonban csak olyan játékosokét, aki által tényleg erősebbek leszünk, s nem a kispadon ülnek.


Élcsapat születik?


– A kár egy igazi élcsapatnál, már készen áll a szakmai program. Gondolom, fejből tudja a felkészülés menetét is.
– Az első edzést július 11-én tartom, addig mindenki lazítson, mert attól kezdve nem lesz lehetőség erre. Azt tervezzük, hogy három NB III-as és egy Pest megyei csapattal játszunk felkészülési meccset, vagyis erős ellenfelekkel, mert egyébként nincs értelme.
– Az ősztől tehát afelé tart a PSK, hogy a jövő év tavaszán mint élcsapatról beszélhessünk róla?
– Ha hozzáállásban, akaratban, szervezettségben meg tudjuk ismételni az elmúlt szezont, valamint az egyesület és a szakosztály vezetése is hasonló módon segíti a munkánkat, akkor az élcsapat megnevezés nem marad álom.