Egy négyzetméterre eső mosolyok

Írta:  Róth Ferenc 2017.06.21.

Fesztivál a Gubacsi Zsófi Teniszklubban.

Első alkalommal rendezték meg június 10-én a kerületi Teniszfesztivált, amelynek a csodás környezetben fekvő Gubacsi Zsófi Teniszklub adott otthont. Látva az érdeklődést, nem kell hozzá nagy jóstehetség: lesz folytatás.

VAA 4017 copy

A forgalmas és zajos Üllői útról felüdülés befordulni a Gubacsi Zsófi Teniszklub csupa zöld, csupa sport világába, mert valóban más világba csöppen itt az ember. Ebben az idilli környezetben rendezte meg a Teniszport.hu az önkormányzat támogatásával azt a sportnapot, hivatalos nevén Teniszfesztivált, amelyre annyian érkeztek a napsütéses, „üssünk egyet” időjárásban, mintha már évek óta bejáratott eseményről lett volna szó. Pedig még csak ekkor, ezen a napon mutatkozott be az érdeklődőknek.

 

Ildikó és Zsófi


De vajon kik állnak a Teniszport.hu mögött, kik voltak a rendezők?
Természetesen megint a nőket kell keresni, mint rendesen.
Örömteli feladata volt a Balázs Testvérek Tenisziskola egyik tulajdonosának, Balázs Ildikónak, hiszen a sport, különösen a fehér sport, önmagáért beszél, önmagát adja el szerte a világon, Pestszentlőrinctől a világ bármelyik nagyvárosáig.
– Nem kevés előkészület kellett ahhoz, hogy így tudjuk fogadni a vendégeinket. Hónapokon át dolgoztunk ezen, ám ha a végén itt és ma találjuk meg a jövő egyik bajnokát, már megérte, sőt akkor is, ha nem. Ha csak jól érzik magukat a vendégek, attól is boldogok leszünk.

VAA 4039 copy
Ez utóbbi okán tényleg boldogok lehetettek a Balázs testvérek, mert tényleg nagy volt a forgalom a hat salakos pályán.
De büszke lehetett a sok-sok vendégre ennek a csupa sport világnak a tulajdonosa, az egykori kiváló teniszjátékos, Gubacsi Zsófi is. Róla illik tudni, hogy a pályafutása során egy egyéni és egy páros WTA-tornán diadalmaskodott, Grand Slam-tornán pedig a 2001-es párizsi Roland Garroson jutott legtovább, amikor bekerült a 32 közé, s ott az akkor félelmetes Serena Williamstől kapott ki.


Mindenkinek jót tesz


Zsófi pedig igazán jó házigazdaként fogadta az érkezőket, minden vendéghez volt egy kedves szava.
– Tényleg bízom benne, hogy hagyománnyá válik ez a fesztivál, mert a tenisz mindig is népszerű volt a világban, s nem kevés szülő szeretné a gyermekét nagy versenyeken látni.
Olyanokon például, mint amilyeneken a tulaj keserítette egykor az ellenfelek életét. A megnyitóra érkező Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel nem tette ezt, csak egy jót ütögettek...
A fesztivál megnyitóján elmondta az alpolgármester, hogy örömmel jött, mert meggyőződése, hogy ez az a sportág, amelyik mindenkinek jót tesz. Kisgyerekeknek, középkorúaknak és időseknek is.

 

A diri igaza


A sok vendég közül nem illik kiemelni egyet, de hogy mégis kivételt teszünk, annak az az oka, hogy a Decathlon Soroksár Áruház igazgatója, Stájer István olyat mondott, aminél nem lehet jobban visszaadni e nap hangulatát.
– Fogadást mernék kötni arra, hogy jelenleg itt a legtöbb az egy négyzetméterre eső mosolyok száma...
Ilyen felmérés nem készült, de biztosak lehetünk abban, hogy igaza volt a direktornak.

VAA 3991 copy