Köszönet az egészségügyben dolgozóknak

Írta:  Puskás Attila 2017.06.23.

Átadták a Semmelweis-díjakat.


Magyarországon 1992 óta az egészségügyi dolgozók napja július 1-je: 199 évvel ezelőtt, 1818-ban ezen a napon született az anyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác szülészorvos. Az önkormányzat ebben az évben is a Semmelweis-nap alkalmából köszönte meg a kerületi egészségügyi dolgozók odaadó munkáját a Rózsa Művelődési Házban.

VAA 5134 copy
– A XVIII. kerület vezetése arra tett esküt, hogy egészséges kerületet hoz létre, a szó minden értelmében. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ez közös feladat, és ebben mindenkinek a segítségére számítunk. Nem könnyű, nem olyan feladat, amit azonnal és gyorsan meg fogunk oldani. Egészséges kerületet akarunk felépíteni, meg akarjuk becsülni a szolgálatot végzőket – mondta a köszöntőjében Ughy Attila polgármester.
Idén öten részesültek Semmelweis-díjban. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházból dr. Kozma Miklós, dr. Mikecz Tibor és dr. Ruszty László főorvos vehette át az elismerést. Ruszty László gyerekkora óta ezen a pályán képzelte el az életét.

VAA 5040 copy
– A biológia, az ember anatómiája, az állatvilág érdekelt, gyerekkoromban minden ilyen témájú vetélkedőn elindultam. Biológia tagozatra mentem a gimnáziumban, és a mai napig megmaradt az érdeklődésem, nem bántam meg ezt a választást, az orvosi pályán meg tudtam valósítani önmagamat – mondta a belgyógyász és kardiológus végzettséggel rendelkező főorvos.
A kerületi szakorvosi rendelőkből Fehér Lászlóné laboratóriumi munkatárs és Tímárné Szenyita Edit pestszentimrei körzeti ápoló kapta meg a Semmelweis-díjat. Az egészségügyi szűrőnapok szervezésében lelkiismeretes munkát végző Szenyita Edit úgy fogalmazott, hogy az egészségmegőrzés érdekében a legfontosabb feladat a megelőzés, s ezek az ingyenes alkalmak legfőképpen ezt szolgálják.

VAA 5120 copy