A választói bizalmat erősítené az MSZP

Írta:  P.A. 2017.06.05.

A kelet-magyarországi választók bizalmát kell visszaszereznie a Magyar Szocialista Pártnak ahhoz, hogy sikeresen, győzelmi esélyekkel vegyen részt a 2018-as országgyűlési képviselőválasztáson.

Ezt hangsúlyozta ki Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, a parlament Honvédelmi és Rendészeti bizottságának szocialista alelnöke a Ba18 félévzáró közéleti kávézójának vendégeként.

A politikus folyamatosan járja a vidéki településeket, és ahogy mondta: egy anyagilag, erkölcsileg és szalmailag is kettészakadt országot lát nap, mint nap.

IMG 2410

- Másfélmillió ember él szinte nyomorban, és rengetegen vannak azok, akik úgynevezett dolgozói szegénységben élnek, azaz kapnak fizetést, de nemigen tudnak megélni belőle. A felszín alatt nagymértékű gyűlölet és feszültség van az emberekben, ami bármelyik pillanatban kirobbanhat.

Harangozó Tamás emlékeztetett arra, hogy 2010-ben a szocialista párt szavazói közül nagyon sokan átmentek a Jobbikhoz, mert elégedetlenek voltak az MSZP 2006 és 2010 közötti kormányzati tevékenységével.

- Ezek az emberek nem lettek jobbikosok, csak mivel a jobboldali párt ígéretei hasonlóak voltak, mint a baloldalé, rájuk szavaztak. Azt látni kell, hogy az MSZP akkor szerepelt jól a választásokon, ha maga mögött tudhatta a Borsod, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megye, és Hajdú-Bihar megye egyes részein a szavazók bizalmát. Ezt a bizalmat kell visszaszerezni, ezeket az embereket kell újra magunk mellé állítani. Meg akarjuk szólítani azt az egy-másfél millió választót, akik korábban már szavaztak ránk – mondta Harangozó Tamás.

A rendezvény házigazdájaként Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő többek között arról beszélt, hogy a jobboldali értelmiség körében, valamint a nyugdíjasok és a fiatalok között is veszített népszerűségéből a Fidesz.

- Az elvesztett szavazók pótlására a kormánypárt a Jobbiktól tud elhozni támogatókat. A Jobbikot áradásul sújtja a szocialisták programja, mert a „Fizessenek a gazdagok” és a Tegyünk igazságot!” célkitűzés 4-5 százaléknyi szavazót is elvehet, visszavehet tőlük.
Abban mindkét szocialista politikus egyetértett, hogy a párt nem trhet, és nem is fog visszatérni a 2010 előtti időszak politikájához.

- A jövő középosztályára is gondolni kell. Elindítani az öngondoskodás valamilyen formáját, a gyerekeket pedig 16 éves korukra legalább angolul meg kell tanítani. Tudásban, lehetőségekben és anyagiakban is fel kell készíteni az embereket a jövőre, a változó, globalizálódó világra – tette hozzá Kunhalmi Ágnes.