Az Őrségben jártak a csontvárys diákok

Írta:  2013.10.24.
Magyarország egyik leggyönyörűbb részére, az Őrségbe kirándult 15 diák a Csontváry Iskolából.
Magyarország egyik leggyönyörűbb részére, az Őrségbe kirándult 15 diák a Csontváry Iskolából. A lehetőséget pályázat útján nyerték, a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében tette lehetővé az utazást.

Az egyik legősibb és legszebb tájegységet kereste fel 15 diák és kísérőik a Csontváry iskolából. A Nemzeti Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert projekt segítségével utaztak a gyerekek az Őrségbe, ahol meglátogatták a Nemzeti Parkot, korongoztak, kirándultak, ismerkedtek a tájegység történetével és gasztronómiájával, valamint felkutatták a leghíresebb látnivalóit is. (Az intézmény 1.460.000 forint pályázati pénzt nyert a tehetségsegítő program támogatására. )
A pedagógusok arra törekedtek, hogy az őrségi programban egyenlő súllyal szerepeljen az egészséges életmódra, a környezet- és természetvédelmi, a hazafias, és a gyakorlati életre nevelés, ugyanakkor az élménypedagógia módszereivel, eszközeivel tegyék felejthetetlenné diákjaiknak az október 5-10-ig tartó ökotáborozást.

Mint minden erdei iskolában, most is a tanárok szem előtt tartották az egészséges életmód szokásrendszerének megerősítését a napi testmozgással, az egészséges étrenddel, az egészséges életmód szabályrendszerének gyakoroltatásával, fizikai állóképesség erősítésével.
Oroszné Pataki Flóra, a Csontváry iskola pedagógusa elmondta, hogy a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázaton való részvétel célja az volt, hogy a diákok élményközpontúan szerezhettek új ismereteket. A gyerekek örültek a lehetőségnek, örök emlékekkel tértek haza.
A projekt zárásaként a pedagógusok találkozót szerveztek október 21-én, a Csontváry iskolában. A programon a diákok és a szülők vettek részt. A rendezvényen bemutatták a diákoknak az erdei iskolában készült munkáit, az ökotáborozás alatt készült pillanatfelvételeket és a gyerekek felidézték a közös élményeket, valamint megkóstolták az Őrségben vásárolt mézet, és őrségi recept alapján készült ételeket.