Jubileumi tárlat

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.07.17.

A Művészeti Tárló Közhasznú Egyesület tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás július 11-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

A Művészeti Tárló Egyesület tagjai évente egy alkalommal közös kiállításon vesznek részt a Kondor Béla Közösségi Házban.
Császár Bíró Lilla, a közösségi ház igazgatójának üdvözlő szavait követően Gombai Nagy Károlyné (művésznevén Gombai Zsóka), az egyesület elnöke, a rendezvény háziasszonya köszöntötte a művészeket és a vendégeket.

 

IMG 9620 átméretezve

A zuglói székhelyű csapatnak bőven van kerületi vonatkozása, hiszen a művészek egy része itt él, s 1987-től 2004-ig, amikor Buczkó Imre festőművész volt az elnöke, a MÜTKE székhelye is Pestszentlőrincen volt.
A civilszervezet összetétele több okból is rendhagyó. Egyrészt először fordult elő a honi művészeti életben az, hogy képző-, ipar- és népművészek egy szervezetbe tömörültek, másrészt az, hogy népművészek és képzőművészek rendszeres közös kiállításon mutatkoztak be.

 

IMG 9637 átméretezve

 


Az új kezdeményezés legnagyobb jelentősége, hogy hazai és külföldi – elsősorban erdélyi – művészek együtt adták a tagságot. A szervezet (Művészeti Tárló Baráti Kör) 2000-ben átalakult és megújult, a neve ekkor változott Művészeti Tárló Egyesületre. Buczkó Imre révén egy ideig a Ferihegyi Galériában is működött, húsz éve pedig a Kondor Béla Közösségi Ház ad otthont a civil szervezet kiállításainak.
A szellemi örökséget tisztelve és megtartva ápolják és tovább mentik a művészeti és a kulturális hagyományokat, és szeretnék elérni, hogy azokat az ifjúság minél szélesebb köre ismerje ezt az alkotói közösséget.
A jubileumi tárlatra 17 művész 60 alkotását hozta el.
Az augusztus 2-ig megtekinthető kiállítást Tankóné Borsos Dóra textilművész, az egyesület alelnöke nyitotta meg.

 

IMG 9651 átméretezve