Járdaszakasz és dühöngő is megújult

Írta:  2013.10.31.
A Szent Lőrinc-lakótelepen is folytatódott a járda-, illetve a dühöngő-felújítási program.
A Szent Lőrinc-lakótelepen is folytatódott a járda-, illetve a dühöngő-felújítási program. A Hosszúház utca és a Riesz Frigyes utca között 80 méternyi járda kapott új aszfaltburkolatot, a Kele utcánál lévő dühöngő pedig teljesen megújult.

– Nagyon örülök ezeknek a felújításoknak – mondta Galgóczy Zoltán önkormányzati képviselő. – A régi járdaburkolat már nagyon elöregedett, töredezett és balesetveszélyes volt. Ezen a lakótelepen is sok az idős, nyugdíjas ember, akik akár bevásárolni mentek, akár a buszmegállóhoz igyekeztek, vagy csak az unokájukat kísérték óvodába, iskolába, nehezen tudtak közlekedni ezen a forgalmas járdaszakaszon. Külön öröm, hogy a szűkös költségvetés ellenére sikerült elérni, hogy ezt a járdát is felújítsa a kerület.
A munka keretében nemcsak a burkolatot cserélték ki, hanem a szegélyköveket is kijavították, és az ágyazatot is megerősítették. Az új hengerelt aszfaltburkolat sokkal tartósabb a korábbinál, jóval kisebb rajta a csúszásveszély, és kevésbé szivárog bele a víz, így a repedésektől sem kell tartani.
Az új járdaszakasztól nem messze, a Kele utcánál a dühöngőt is felújította az önkormányzat. A bekerített sportpálya felét elbontották és füvesítették, a másik fele új aszfaltburkolatot kapott, a kerítést pedig lefestették.
– Fontos, hogy a fiatalok a szabadban is megfelelő körülmények között tudjanak mozogni. A közelben van a Darus utcai iskola, és a Gloriett-telepről is járnak ide gyerekek, ezért is örülök, hogy megújult ez a dühöngő – hangsúlyozta Galgóczy Zoltán.