Kiválóan szerepelt – mégsem elégedett

Írta:  R.F. 2017.08.18.

Az ezüstéremig jutott Tadissi Martial a Linzben megrendezett júliusi karate-világbajnokságon. A szép sikerhez hat összecsapást kellett vívnia.

A 67 kilósok küzdelmi kategóriájában a Pestszentlőrincen élő Tadissi Martial 90 (!) versenyző közül jutott a döntőbe. Az idei Európa-bajnoki bronzérmes magyar a selejtezők során az egész világbajnokság egyik legjobb teljesítményét nyújtotta – hangoztatták a szakemberek. Öt győzelme alatt mindössze két pontot értek el ellene, miközben legyőzte a francia Da Costát, a döntőbe jutásért pedig 2-0-ra nyert a török Ujgur ellen. A korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok versenyző a fináléban alulmaradt az angol Thomasszal szemben.

EUSA 2 copy
Tadissi a sportág történetének legjobb magyar szerepléséig jutott. Felnőtt vb-n ezüstöt korábban ketten szereztek, de aranyérmet még soha nem sikerült nyerniük a karatékáinknak. A hosszú és nehéz világbajnoki menetelés során a magyar fiatalember perui, tunéziai, grúz, francia, török ellenfelét győzte le, s mindössze a döntőben maradt alul.
A siker „súlyához” tudni kell, hogy a linzi vb-n nem kevesebb, mint 118 ország versenyzői léptek küzdőtérre a különböző súlycsoportokban. A magyar indulók közül Linzben Tadissi Martial volt az egyetlen, aki dobogóra állhatott.
Mégsem örült...
– Csalódott vagyok. Az első két meccsemen vezettem, de sajnos nem tudtam úgy befejezni ezeket, ahogy szerettem volna. Ráadásul mindkét küzdelemben megvolt az esélyem arra, hogy győztesen fejezzem be – mondta a kerületi sportember.