Munkaidőn túl és hétvégén is ügyel a Városgazda

Írta:  2013.11.15.
Munkaidőn kívül és hétvégén is elérhető már a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. gyorsszolgálata.
Munkaidőn kívül és hétvégén is elérhető már a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. gyorsszolgálata, amelynek feladata a szerződésben megjelölt önkormányzati intézményekben, lakásokban, üzletekben előforduló műszaki hibák gyors elhárítása.

A városüzemeltető cégnél januárban jött létre az intézményüzemeltetési divízió, amelynek feladatkörébe tartozik az azonnali hibaelhárítás.
– A gyorsszolgálat az ősz elejéig munkaidőben, vagyis 7.30 és 16 óra között végezte el a villany-, vízvezeték-szerelési, hibalehárítási munkákat – mondta Tóth László divízióvezető. – A baj azonban nem törődik az idővel, és eddig is előfordult, hogy késő délután vagy az esti órákban, esetleg hétvégén történt áramkimaradás, csőtörés, illetve egyéb műszaki hiba, amit a sürgősségtől függően ebben az időszakban is a kollégáinknak kellett megoldaniuk. Ilyenkor gondot okozott, hogy megtaláljuk azt a szakembert, akit kiküldhetünk. Az új rendszerben már nincs ilyen problémánk, mert az előzetesen összeállított készenléti munkarend szerint az otthon tartózkodó ügyeletes kolléga azonnal segíteni tud.
Az új rendszerben egy-egy vízvezeték-, illetve villanyszerelő kolléga áll készenlétben munkaidőn túl 16 és 22 óra között, hétvégén 8 és 22 óra között. A Városgazda Kondor Béla utca 16. szám alatti telephelyére beérkező bejelentést követően a munkatársak rövid időn belül a helyszínre tudnak sietni és megkezdeni a hibalehárítást, vagy intézkedni tudnak, legyen szó egy közterületen tönkrement csapról, csőtörésről vagy éppen egy kiégett villanyóraszekrény, illetve egy kidőlt fa miatt leszakadt vezeték okozta áramkimaradásról.
– A készenléti rendszert este 10 óráig a saját munkavállalóinkkal, reggel 6 óráig pedig külső partnerek bevonásával működtetjük. A kollégáink erre az időre készenléti díjat kapnak, valamint hibaelhárítás esetén természetesen túlóradíjat is. Igyekeztünk olyan beosztást kialakítani, amely lehetőség szerint összhangban van a rendezvényekkel kapcsolatos ügyeleti renddel is, és amely a lehető legkevesebb időt rabolja el a családoktól – tette hozzá Tóth László.