Élményeket adott a napközis tábor

Írta:  P.A. 2017.09.06.

Turnusonként 400–500 gyermek élvezhette az önkormányzat Bókay-kerti nyári táborának programjait.

Turnusonként 400–500 gyermek élvezhette az önkormányzat Bókay-kerti nyári táborának programjait. A napközis táborba járó gyerekek a park nyújtotta élmények, játékok, sportolási lehetőségek mellett számos kiránduláson is részt vehettek.
– A létszám az utolsó, augusztus 25-én záródó turnusban is elérte a 200 főt. A nyár folyamán nagyon sok segítséget kaptunk a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársaitól, így azoknak a gyermekeknek is élményekkel teli lehetett a nyár, akiknek a családjában egyébként nem telik nyaralásra – mondta el Kuba Gábor táborvezető, hozzátéve: örült a magas részvételnek, mert ez azt jelentette, hogy a gyerekek nem csavarogtak, hanem jó helyen töltötték a szünidőt.

VAA 5754 copy


Magában a bázisnak számító Bókay-kertben is számos érdekes program- és játéklehetőség foglalta le a táborozókat, de a szervezők idén is törekedtek arra, hogy ne egy helyben töltsék el a napot.
– Szerdánként rendelkezésünkre állt a Hófehérke sétahajó, ami nagy élmény volt a gyerekeknek, hiszen sokan közülük most hajóztak először. Olyan különleges helyekre is sikerült eljutni, mint amilyen az országgyűlési múzeum a Parlament épületében vagy a budapesti úszó-világbajnokság, de jártunk a Groupama Arénában is – mesélte Kuba Gábor. – Az FTC otthonában megnéztük a látogatóközpontot, sőt a gyerekek lemehettek a stadion füves pályájára is.
Új program volt idén a Méta utcában lévő FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központban tett látogatás is. Itt a hulladék korszerű begyűjtésének és feldolgozásának, illetve a használt termékek újrahasznosításának módjaival ismerkedtek a napközis tábor résztvevői.
Lassan húszéves hagyomány, hogy a táborozás harmadik hetében a Fővárosi Nagycirkusz előadására is elviszik a gyerekeket – ezúttal sem történt ez másként. A legó kedvelőinek nagy örömére viszont most először Kockatábort is szerveztek a Bókay-kertben.