Felhőgombolyítók

Írta:  Gönczöl András 2017.09.14.

Magyar József kiállítása látható a Kondorban.

A kiállított festményeket a folyamatos mozgás, elindulás, visszatérés, expresszív ecsetvonás, erős vörös és zöld szín jellemez. A festőművészetet kedvelők a fenti példákból azonnal ráéreztek, Magyar József festőművész kiállításáról van szó. Harminc, részben tavalyi, részben idei alkotásaiból nyílt bemutató szeptember 5-én ”Felhőgombolyítók” címmel a Kondor Béla Közösségi Házban.

DSC07984 copy

– Szezonnyitó kiállítás tanúi lehetünk, kezdte köszöntőjét Kucsák László országgyűlési képviselő, majd hozzátette: - A kincstári dicséret helyett elég elidőzgetni egy-egy alkotás előtt. A művész gondolata, sajátos technikája, a kiválasztott, szeretett színek világa azonnal pozitív élménnyé érlelődik a látogatóban. A kiállítás címadó festménye a ”Felhőgombolyítók”, ezen felül másik huszonkilenc alkotás tekinthető meg elsőként itt a kerületben. Önökre vár a szép feladat, vigyék jó hírét a kiállításnak- mondta a képviselő.

DSC08008 copy

Egy-egy kiállítás megnyitó egyedi lehetőséget kínál a művésszel és a művészettörténésszel való találkozásra, amikor is alkalom adódik személyes és szakmai kérdéseinkre, autentikus válaszokat kapni.
A látogatók éltek is a lehetőséggel. Magyar József mellett és előtt mindig akadt érdeklődő. Nem is szólva P. Szabó Ernő, a kiállítást megnyitó művészettörténészről. Olyan részletes szakmai, illetve életút bemutatást prezentált öt teleírt oldal felolvasásával, amely több évtizedes művészi életút sikereiről, fordulatairól és művészi hitvallásáról adott átfogó és tiszta képet.
A kiállítás megnyitóját bravúros, szaxofonon és fuvolán előadott zenei darabok díszítették Pozsár Eszter előadóművész jóvoltából.
A délután házigazdai és moderátori feladatait Császár Bíró Lilla intézményvezető látta el. A kiállítás megnyitót jó hangulatú állófogadás zárta.

A kiállítás szeptember 24-ig 9-19 óra között látogatható.

DSC07995 copy