Nyitottság a világra

Írta:  Gönczöl András 2017.09.25.

Így fényképezünk mi címmel nyílt kiállítás a Gyöngyvirág Szociális Szolgálat gondozottjainak fotóiból.

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Nappali Szolgálata az elsősorban felnőtt korú értelmi fogyatékosokat ellátó intézmény gondozottjainak fotóiból rendezett kiállítást a Városháza Galériában szeptember 19-én, ” Így fényképezünk mi” címmel.

CIMG0624 copy

- Egy teljes év telt el az ötlettől a megvalósulásig, meséli Sarlós Zsuzsanna, a Gyöngyvirág nappali szolgálatának vezetője. Elsődleges célunk volt, hogy a fényképek segítségével mutassuk be, mit tartanak megörökítésre fontosnak ellátottaink. Ezen kiállítás keretein belül bemutathatjuk a nézőközönségnek ellátottaink nyitottságát a világra, sokszor sajátos nézőpontból. A kezdeményezés sikerére jellemző a több száz fotó elkészülte, amelyből Ilku János fotóművész segítségével hatvan darab kerül bemutatásra.
Egy vallomással kezdte köszöntőjét Dömötör István alpolgármester: - Magam is imádom nézegetni a fotókat. A modern technika segítségével minden élmény gyorsan megörökíthető, ám nincs annál szebb pillanat, amikor is a kinagyított képeket széles családi körben, kicsit nosztalgiázva, akár évekkel később újra közösen visszanézzük.
- Én is így kezdtem, bátorította a kiállítás résztvevőit Ilku János fotóművész. Megmutattam másoknak a kiránduláson, állatkertben, vidámparkban készült, szememnek és lelkemnek tetsző képeimet. Ez egy fontos, döntő lépésnek bizonyult, hiszen mások véleményéből sokat tanultam, és ez érvényes lehet az önök által készített, kiállított fotókra is. Ehhez a tanuláshoz szeretnék egy különdíjjal hozzájárulni, felajánlanék egy-egy közös, a fényképezés titkairól szóló beszélgetést. Itt egy kérdezz-felelek típusú beszélgetésre gondolok, melyet a Gyöngyvirág Nappali Szolgálat helységében tartanánk. Azzal a nem titkolt szándékkal is nyitom meg a kiállítást, hogy buzdítsam az erre sétálókat, ugorjanak be a galériába, tartalmas élményben lesz részük.