Digitális fejlesztőjáték ovisoknak

Írta:  P.A. 2017.09.26.

Számítógépes okosjátékokat vásárolt az önkormányzat a Szivárvány óvoda részére. 

Kifejezetten óvodások számára kifejlesztett, iskolaérettségi felmérő rendszert tartalmaz az az érintőképernyős, számítógépes okosjáték, amiből 4 darabot vásárolt meg a XVIII. kerületi önkormányzat. A játékot szeptember 20-án a Lakatos laktelepen lévő Szivárvány óvodában mutatta be a gyerekek és az óvodapedagógusok segítségével Konkolyi Sándor, a gyártó Dioo Digitális Okosjáték Kft. szoftverfejlesztője.

VAA 2678 copy


- A számítógép 16 képességfejlesztő témakörben, több mint 2000 feladatot tud adni hangutasítással, és a gyerekek az érintőképernyő segítségével tudják ezeket megoldani. Nem kell attól félni, hogy a gyermek függővé válik, mert a gép napi 15 percnél többet egy főnek nem engedélyez. Ez idő alatt egyébként el is fáradnak a gyerekek a komoly logikai feladatok megoldásában. A cél az, hogy mire 6 évesek lesznek, elérjék, vagy akár túl is szárnyalják azokat a követelményeket, amelyek az iskolakezdéshez szükségesek – mondta el Konkolyi Sándor.

VAA 2697 copy


Az óvodákba kihelyezett játékot Galgóczy Zoltán alpolgármester először Erdőkertesen, a Szivárvány óvoda testvéróvodájában látta működés közben, innen az ötlet, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén is telepítsenek néhányat.
- Megkérdeztük a kerületi óvodák vezetőit, és első körben négy intézményben, a Szivárvány óvodán kívül a Havanna lakótelepen lévő Eszterlánc, a Barcika téri Aprók Falva, és a Szent Imre kertvárosban található Lurkó-liget óvodából érkezett igény a játék használatára. A gyerekek egy kis digitális érintőkulcs segítségével, saját kóddal kapcsolják be és használják a játékot, ami így azonosítani tudja, hogy ki, és milyen sokáig játszott vele, és milyen feladatokat oldott meg. Ezt az összesítést az óvodapedagógusok, óvodavezetők, és a szülők is megkapják e-mailben. Fontos megemlíteni, hogy természetesen csak azok a gyerekek használhatják a játékot, akiknek a szüleik ehhez hozzájárulnak – mondta Galgóczy Zoltán.