Mintegy 100 háztartás kap tűzifát

Írta:  2013.12.15.
Az önkormányzat, a Belügyminisztérium országos tűzifaosztó akciójától függetlenül, idén is segíti a rászorulók téli fűtését.
A XVIII. kerületi önkormányzat, a Belügyminisztérium országos tűzifaosztó akciójától függetlenül, idén is segíti a rászorulók téli fűtését. Háztartásonként egy erdei köbméter tűzifát adományoznak. Ez egy 1 x 1 x 1,75 méteres fakalodát jelent, amelyben 8-10 mázsa fa fér el. Ráadásul a fenyőfából készült kaloda is eltüzelhető. Egy kaloda fa értéke 33 ezer forint.

– Összesen mintegy 300 embert érint a mostani akció, amelyre ugyanúgy lehet jelentkezni, mint más szociális juttatásra. Nincs felső korlát, minden rászoruló megkapja a tűzifát – mondta Csomó Tamás alpolgármester. – Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van erre az akcióra. A tűzifaosztás nagy segítség azoknak, akik nem tudják maguk előteremteni a téli tüzelő árát.
A szociális alapon igényelhető tűzifa kiszállítása folyamatos, december 13-án reggel például a József utca egyik háza előtt állt meg először a teherautó. Itt egy ötfős család, két felnőtt és három kiskorú gyermek él. A családfő elmondta, hogy ez a mennyiség mintegy másfél hónapra elegendő, és nagyon nagy segítség számukra, mert ezen kívül többnyire hulladék fával tudják megoldani a fűtést.