Konyhabútor a kispesti tűzoltóságnak

Írta:  Temesi László 2017.10.06.

Egymillió forinttal járult hozzá az önlormányzat a 18 - 19. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületberendezésének modernizálásához.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Kirendeltsége irányítása alá tartozó 18 - 19. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság részére, köz- és vagyonvédelmének javítására, minden évben jelentős támogatást adnak az érintett kerületek. Az ideiből megújult a parancsnokság konyhája, kerületünk önkormányzata a fejlesztésre egy millió forintot adományozott.

P1480065


Az elkészült, illetve megvásárolt konyhabútorokat a két kerület vezetése közösen adta át október 4-én a kispesti tűzoltóknak, akik már régóta vártak erre a pillanatra, hiszen a korszerű konyhaeszközök, bútorzatok komfortosabbá teszik mindennapjaikat. A hosszú ügyeleti szolgálatuk alatt ezentúl kényelmesebb körülmények között melegíthetik meg ételeiket, illetve főzhetnek. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is ezt emelte ki beszédében, hozzá téve, hogy a konyha mindig központi szerepet tölt be a magyar ember életében.
-Nem véletlenül született meg a családi tűzhely kifejezés – mondta -, hiszen a konyha családok, baráti társaságok, kollégák talán egyik legfontosabb közösségi tere. Nem lenne feladatuk az önkormányzatoknak támogatni bennünket, mégis évről évre megteszik, ami azt jelenti, hogy megbecsülik a tűzoltók áldozatos munkáját, gondoskodnak róluk és ezt köszönjük.
Gajda Péter kispesti polgármester és Tóth Kálmán, a 18. kerület Fidesz frakció vezetője, beszédükben azt hangsúlyozták, hogy nem tud a két kerület vezetése elég hálás lenni a tűzoltóknak, akik mindent megtesznek a lakosság biztonságáért.
-Próbálunk minden évben kisebb-nagyobb támogatást nyújtani a parancsnokságnak, hogy könnyebbé tegyük az itt dolgozó tűzoltók életét, hogy még magasabb szinten tudják végezni munkájukat érdekünkben – mondta Tóth Kálmán. – Idén egy millió forintot adtunk erre a célra, de jövőre sem marad el a támogatás, hiszen szeretnénk hozzá járulni majd a nyílászárók és a parkolóhely felújításához is.
Ezt követően, Tordai László tűzoltó őrnagy, a 18-19. kerületi tűzoltó parancsnokság parancsnoka, megköszönte a támogatást, majd ünnepélyes keret között átadták a konyhát.

P1480062