A kerületért dolgoztak és dolgoznak

Írta:  Gönczöl András 2017.10.08.

A tudásukat, felkészültségüket 25–30–40 éve bizonyító közalkalmazottakat, pedagógusokat köszöntöttek a Rózsa Művelődési Házban október 5-én.

Minden kerületi lakos a haszonélvezője a közszolgálatban több évtizedes tapasztalatot felhalmozó szakembergárda munkájának – nem is szólva a pedagógusokról. A Rózsa Művelődési Ház színháztermében 35 személynek a huszonötödik, 25-nek a harmincadik és 35-nek a negyvenedik pályán eltöltött évét köszönte meg a kerületi önkormányzat emléklappal és virágcsokorral.

VAA 5346 copy


– Az emberi közösségeinket annak idején úgy találták ki, hogy biztos és stabil lábakon álljanak – mondta a köszöntőjében Ughy Attila polgármester. – Mindig legyenek olyan cölöpök, amelyek megtartanak, amelyek elbírják és viselik azt a súlyt, amely megtartja a közösséget még akkor is, ha vihar, dúlás, veszedelem zajlik körülötte. Egy nemzet, egy város, egy kerület nem tud rendes, tisztességes és kiszámítható életet élni, ha ezek a cölöpök hiányoznak, vagy nem tartanak, hanem inognak. Az önök munkája az egyik legfontosabb cölöp ebben az országban.

VAA 5272 copy


Az ünnepséget követően állófogadásra invitálták a jutalmazottakat, ám még a közös koccintást megelőzően Kucsák László országgyűlési képviselő pohárral a kezében köszönte meg áldozatos munkájukat:
– Huszonöt, harminc, a negyvenről már nem is szólva gombócból is sok, ám ha a gombócokat szeretettel és szakértelemmel készítik, a nagy mennyiség sem üli meg a gyomrot. Én itt, a hasonlatomban ilyen gombócokra gondoltam...
Az ünnepségen részt vett Lévai István Zoltán, Galgóczy Zoltán és Szarvas Attila alpolgármester, Torma Beáta, Havasi Zoltán és Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, valamint Kőszegi János, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának elnöke is.

VAA 5309 copy