Megnyílt a rendőrségi iroda az Imre-házban

Írta:  2013.12.23.
A pestszentimreiek által régóta várt rendőrségi iroda nyílt meg a felújított Imre-házban, ahol munkanapokon 10 és 20 óra között várja az ügyeletes a lakossági bejelentéseket.
A pestszentimreiek által régóta várt rendőrségi iroda nyílt meg a felújított Imre-házban, ahol munkanapokon 10 és 20 óra között várja az ügyeletes a lakossági bejelentéseket, illetve bármilyen egyéb rendőrségi ügyben segítséget, tanácsot kérőket.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy megnyílhatott Pestszentimrén ez a rendőrségi iroda. Nekem, mint tősgyökeres imreinek külön öröm, mert tudom, hogy az itt lakóknak nagy vágya volt, hogy közelebb kerüljenek a rendőrséghez, mivel ez a terület esik legmesszebb a kerületi kapitányságtól – mondta Kékesi András rendőr ezredes, kapitányságvezető az iroda december 19-i átadóján, amelyen Ughy Attila polgármester, Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester kívánt eredményes munkát az itt szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A rendőrségi iroda ugyanúgy működik, mint az ugyancsak idén megnyílt Havanna lakótelepi iroda. A kapitánysággal online kapcsolatban áll az ügyeletes, ugyanazt a számítógépes rendszert használva, mint a központban dolgozó munkatársai. A gyors intézkedést segíti továbbá a telefonos, valamint a járőrökkel összeköttetést teremtő rádiós kapcsolat. Nem mellékesen az új rendőrségi irodába be lett kötve a Hősök terén lévő, 360 fokban forgó térfigyelő kamera.
- Az új irodával alakosság és a rendőrök is jól járnak, mivel itt élőknek nem kell a meglehetősen távoli kapitányságra utazniuk, kollegáink pedig az ügyelet vállalásával kereset kiegészítéshez jutnak – tette hozzá Kékesi András.