Tárgyeset-képek a Kondorban

Írta:  Temesi László 2017.10.24.

Tárgyeset címmel nyílt kiállítás a Kondorban.

A Magyar Festészet Napja országos ünnepi kiállítássorozatba – mint a főváros egyik fontos kiállítóhelye – természetesen a Kondor Béla Közösségi Ház is bekapcsolódott az október 17-én megnyílt Tárgyeset című tárlattal.

P1120924

Draskóczy Zoltán és Visky Dénes művésztanár nívós gitárjátékkal vezette fel az ünnepélyes megnyitót, majd Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte a szépszámú közönséget, köztük a megjelent kerületi művészeket.

– Itt egy nagyon aktív művészeti közösség működik, s talán éppen a Kondorban van a legtöbb kiállítás a kerületben, ahol száz aktív alkotót jegyeznek – mondta az alpolgármester. – Nemcsak erre a számra lehetünk joggal büszkék, hanem arra is, hogy lelkes befogadó közönségük van, azaz itt egymásra talált művész és néző. Azt kívánom, hogy ezt a kiállítást is minél többen nézzék meg.

P. Szabó Ernő művészettörténész azt emelte ki a megnyitó beszédében, hogy különösen ilyenkor, amikor a festészet napját ünnepeljük, jó magyar képzőművésznek lenni, hiszen annyi program van, hogy nagyban hozzájárulhatnak a művészet népszerűsítéséhez – utalt a Városháza Galériában és a PIK-ben látható kiállításokra is.

P1120918

– A festészet ünnepe áldozatos munkával jön létre minden évben, és öröm, hogy ebből a Kondorhoz kötődő művészek is mindig aktívan kiveszik a részüket, s munkáikkal fővárosi rangra emelik a kiállítást – mondta, majd részletesen ismertette a 21 helyi képzőművész 28 képét.
Varga Ferenc, a közösségi ház általános igazgatóhelyettese egy bejelentést is tett: jövőre élőbbé szeretnék tenni a magyar festészet ünnepét, azzal, hogy e nap előtt rövid alkotótábort tartanának – gyerekeknek is! –, és az ott készülő képeket állítanák ki.

A Tárgyeset című kiállítás kurátora Árvay Zolta volt, akinek egy képe szintén megtekinthető október 29-ig a közösségi ház Aulagalériájában.