Lőrinci diákok Szepsiben

Írta:  P.A. 2017.10.15.

Első helyezéssel tértek haza a Felvidékről a Szent Lőrinc iskola táncosai.

Tánctudásával és a Szepsi testvérvárosai által küldött diákcsapatok kulturális vetélkedőjén elért első helyezésével is büszkélkedhet a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola 10 fős csapata, amely szeptember 26–29. között részt vett a felvidéki város nemzetközi ifjúsági és gyermektalálkozóján.

4. 2. szepsi 1


– Első alkalommal hívta meg Szepsi városa a testvérvárosok diákjait. Pestszentlőrinc-Pestszentimrét a katolikus iskolából a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola Bokréta csoportjának magját adó, nem mellesleg a tanulásban is jeleskedő tanulók képviselték – mondta Szarvas Attila alpolgármester.
A gyerekek egyrészt megismerkedhettek a másik hat testvérváros – köztük a lengyelországi Brzozów és a székelyföldi Székelykeresztúr – diákjaival, másrészt gazdag kulturális és szabadidőprogramot is összeállítottak számukra a házigazdák. Így városnéző kiránduláson jártak Kassán, és eljutottak a Jászói-cseppkőbarlangba is, amely az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangvilágának részeként a világörökségi listán is szerepel.
Szarvas Attila hozzátette: érdemes elgondolkodni azon, hogy a XVIII. kerület is szervezzen hasonló találkozót saját testvérvárosai diákjainak.
– A testvérvárosainkkal nagyon jók a kapcsolataink, és külön-külön volt már diákcsereprogramunk Szepsivel, Körösfővel vagy éppen Tusnádfürdővel, de egy minden várost érintő ifjúsági találkozó újdonság lenne.