Buszon is látható a Reformáció 500

Írta:  R.F. 2017.10.26.

A hétvégén utazó kiállítás látható a reformációról a Nemes utcai református templomnál.

Menő lesz a reformáció, az egészen biztos, mert a hétvégén még egy járműben, egy autóbuszban is látható lesz a reformáció értékeit és emlékeit bemutató mobilkiállítás.
Országjáró útjára indult a Reformáció Emlékbizottság mozgó-kiállítása, amely egy kifejezetten erre a célra ki- és átalakított autóbuszban kap helyet. A járműben megtekinthető kiállítási anyagok új megközelítésből kívánják átadni az idén 500 éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat, tanításokat. Az autóbusz belsejében még inkább elmélyülhet a látogató a reformáció történetében. A minden bizonnyal érdekes és izgalmas tárlat különböző filmekkel, várostörténeti információkkal és kiállítási tárgyakkal hozhatja még közelebb hozzánk a félezer éve útjára indult, és az azóta a mindennapjainkba beépült megújulási mozgalom, a reformáció legjelentősebb értékeit.
A tárlat október 27-én, pénteken 9 és 17 óra között, október 28-án, szombaton, 9-től 17 óráig, október 29-én, vasárnap pedig 8 és 14 óra között várja a látogatókat.