Valkusz úgy folytatta, ahogy abbahagyta

Írta:  2014.01.16.
Valkusz Máté, a kerület kiváló ifjú teniszezője a másfél hónapos egyesült államokbeli felkészülés után is tökéletes formában van. A 15 éves sportoló január első hetében Belgrádban megszerezte élete első ITF junior trófeáját.
A tavalyi év vitathatatlanul Valkusz Mátéról szólt a magyar juniorok mezőnyében. Sikert sikerre halmozott, s a talentumát egyre többen veszik észre. A fiatal lőrinci teniszező az idei évet is szép sikerrel kezdte.

A világranglista 724. helyét elfoglaló sportember a belgrádi ITF junior versennyel nyitotta a szezont, s nem is akárhogyan. Mindennél többet mond, hogy szettveszteség nélkül diadalmaskodott a rangos versenyen.
Örömmel tölthette el ez az új edzőjét, a szlovák Hajdusik Románt is, hiszen a tehetséges tanítvány az első körben 6:4, 6:4-re verte a szerb Petrovicot, majd 6:2, 6:2-re nyert a 7. kiemelt horvát Pehnec ellen. Ezzel még nem volt vége, mert a nyolc között 6:1, 6:3-ra verte az orosz Sepelevet.
A döntőbe jutásért az 1. kiemelt macedón Micevszki következett, akit magabiztosan 6:2, 6:3-mal múlt felül. A fináléban a 6. kiemelt olasz Grison sem tudta megállítani Mátét, aki 6:3, 6:2-re nyert, megszerezve ezzel élete első ITF junior tornagyőzelmét.
Érthetően boldogan és elégedetten nyilatkozott a siker után a menedzser édesanya, Valkusz Valéria:
– Máté amerikai felkészülése és versenyzése hasznos és sikeres volt, bizonyítja ezt a mostani belgrádi sikere is. A győzelmének köszönhetően a 724. helyről az 519-re ugrott előre a korosztálya világranglistáján úgy, hogy eddig mindössze négy versenyen lépett pályára e korosztályban.