Régi és új mesehősök

Írta:  P.A. 2017.11.09.

Legendássá vált régi, és hamar kedvenccé vált új rajzfilmhősöket láthattak mozivásznon azok, akik november 3-án és november 5-én ellátogattak a Kondor Béla Közösségi Házba.

Legendássá vált régi, és hamar kedvenccé vált új rajzfilmhősöket láthattak mozivásznon azok, akik november 3-án és november 5-én ellátogattak a Kondor Béla Közösségi Házba. Az Országos Rajzfilmünnep keretében Pestszentlőrincen is egyaránt volt lehetősége szülőknek a nosztalgiázásra, a gyerekeknek pedig mostani kedvenceik mellett a régi rajzfilmsztárok megismerésére.

VAA 0208 copy


Kukori és Kotkoda, Pom-Pom, és a Nagy Ho-ho-ho horgász, a kockásfülű nyúl, vagy éppen Vízipók-csodapók kalandjain generációk nőttek fel. A klasszikus magyar rajzfilm aranykorát fémjelző alkotók mellé, mint Macskássy Gyula, Dargay Attila, Ternovszky Béla vagy Jankovics Marcell, kezdenek felsorakozni olyan fiatal, kortárs magyar alkotók és alkotóműhelyek, melyeknek hála a magyar rajzfilm ismét virágzását éli. 2017-ben három új, magyar gyártású, egész estés animációs filmet (az Egy kupac kufli, a Lengemesék és a Salamon király kalandjai) játszanak a mozik.

VAA 0228 copy


A közösségi ház mozivá alakult színháztermében azonban a sorozatoké volt a főszerep. A két nap során újra nevethettünk Mátyás király furfangos igazságszolgáltatásain, bejárhattuk a kozmoszt Mikrobival és barátaival, és üldözhettük a gonosztevőket Pityke őrmesterrel és Marcipánnal, a rendőr hű kutyájával.
Az Országos Rajzfilmünnepet szervező KEDD Animációs Stúdió, illetve Bartos Erika írónő népszerű csigafiúja és katicalánya, Bogyó és Babóca pedig már a mai kisgyerekek nagy kedvence.
A programsorozathoz idén több mint 50 város csatlakozott, és összesen 60 helyszínen vetítették a magyar és külföldi rajzfilmeket.

VAA 0244 copy