Megújult az árkádsor a Havanna szívében

Írta:  2014.01.19.
Egy árkád vasszerkezete, ha nem is mindig szép, de elvárható, hogy legalább rendezett állapotú legyen. Ezt sikerült most elérnie a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársainak.
Egy árkád vasszerkezete, ha nem is mindig szép, de elvárható, hogy legalább rendezett állapotú legyen. Ezt sikerült most elérnie a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársainak, akik felújították a Havanna-lakótelep szívében, a Kondor Béla sétányon lévő üzletsor árkádjait. A felújítással a környéken élők, valamint a közelben lévő intézmények dolgozóinak panaszára reagált az önkormányzat.

– A szakemberek egy évek óta fennálló problémával küzdöttek meg. Számos lakossági bejelentés érkezett már a lakótelep központi részének is számító, de esztétikailag nem igazán kielégítő színvonalú épületegyüttes állapotáról. Megérett az idő a rekonstrukcióra, mivel az árkádsor födémszerkezete a különböző halmazállapotú csapadékot időről időre átengedte – mondta Lepsényi Tibor, a Városgazda Zrt. műszaki és városüzemeltetési igazgatója.
További gondot jelentett, hogy a vasszerkezet réseibe rendszeresen befészkeltek a galambok. A fészkekből hulló „égi áldás” nagyon sok kellemetlenséget okozott az arra járóknak.
– Cégünk magasépítői felülről szigetelték az árkádsort, és átfestették a vasszerkezetet. A galambok visszaköltözését a rések kitöltésével, Lindab rendszerű külső burkolólemezek elhelyezésével akadályoztuk meg – számolt be a munkálatok egyes részleteiről Lepsényi Tibor. – Bízunk abban, hogy az elkészült munkával nemcsak az ott áthaladók védelmét sikerült megoldani, de esztétikailag is kellemes megjelenést tudtunk adni a lakótelep e forgalmas útszakaszának.