Elismerés a segítségért

Írta:  P.A. 2017.11.15.

Szakemberek munkáját köszönte meg az önkormányzat a szociális munka napja alkalmából.

A Szociális Munka Napja világszerte a közösségért dolgozók áldozatos munkájának megbecsüléséről, elismeréséről szól. A szociális munka egyidős az emberiséggel, hiszen minden közösség gondoskodik az elesettekről, szegényekről, betegekről, idősekről. Míg sok évszázadon keresztül az egyházak látták el ezt a karitatív munkát, ma már jórészt az állam feladata a szociális ellátások biztosítása.

 

VAA 1825 copy


Pestszentlőrinc-Pestszentimrén november 13-án köszöntötték a szociális és gyermekvédelmi ágazatban dolgozókat. A Rózsa Művelődési Házban Kucsák László országgyűlési képviselő és Ughy Attila polgármester méltatta a szociális intézmények munkatársainak áldozatos munkáját. Mindketten kiemelték, hogy a gondoskodás – legyen szó gyerekek, vagy idősek gondozásáról – a közösségért végzett tiszteletreméltó szolgálat, amihez elhivatottság és nagyfokú empátia szükséges.

 

VAA 1814 copy


Az ünnepségen idén is többen vehettek át elismerést Ughy Attilától és Dömötör István alpolgármestertől azok közül, akik a XVIII. kerületben legalább tíz éve végeznek elismerésre méltó gondozói munkát, a bölcsődei feladatok ellátásában, illetve család- és gyermekgondozásban tevékenykednek.
A Kerület Szociális Gondozója elismerésben részesült Barna Sándorné és Mravik Lászlóné. A Kerületi Családokért és Gyermekekért díjat vehette át Morvai Ágnes, Nagybán Edit és Vadkerti István.

 

VAA 1885 copy