Mászóvár és macis hinta

Írta:  P.A. 2017.11.23.

Új játszóeszközökkel gazdagodott a Pöstyén téri játszótér.

Két új játszóeszközzel bővült a szemeretelepi Pöstyén téren lévő játszótér, amelyet egyúttal fel is újítottak. A csendes kertes házas övezetben megbúvó téren a füves focipálya mellett szépen bekerített játszótéren egy fából készült csúszdás mászóvárnak és egy négyszemélyes rugós hintának örülhetnek a gyerekek.

IMG 3108 copy


A felújított játszótér november 15-i átadóján Szarvas Attila alpolgármester elmondta, hogy a gyermekek már néhány nappal a hivatalos újranyitás előtt kipróbálhatták az újdonságokat.


Lakossági kezdeményezés


A Pöstyén téri játszótér felújítása a Budapest Dialog program közvetítésével valósult meg, s az anyagi forrást pályázat révén részben a HungaroControl Zrt. biztosította.
– A lakossággal történő összefogás eredménye a megújult játszóhely. A helyiek már régóta szerették volna rendbe tenni ezt a teret, ezért önkéntes munkával járultak hozzá a környezetrendezéshez és a régi játékok felújításához – mondta Szarvas Attila.
Az alpolgármester hozzátette, hogy az önkormányzatnál minden olyan lakossági kezdeményezésnek örülnek, amelynek nyomán szebbé, használhatóbbá válik egy-egy közterület.

Így segít a Budapest Dialog


A www.budapestdialog.hu egy olyan közösségi városfejlesztő internetes oldal, amelynek segítségével a helyi lakosok és az önkormányzatok megoszthatják egymással a fejlesztési ötleteiket. Az interaktív portál a lakossági javaslatokat igyekszik eljuttatni az illetékesekhez, az önkormányzati projekteket pedig a tervezésben és a fejlesztésben segíti.
A Budapest Dialog csapata elsősorban a várost naponta „használó” lakosok meglátásait, a környezet szebbé tételét elősegítő fejlesztési javaslatait gyűjti össze. Az interaktív térkép segítségével az oldalon történő regisztrációt követően néhány kattintással feltölthetők az ötletek. Ugyanitt véleményezni is lehet mások javaslatait, és önkéntes munka vagy tárgyi segítség is felajánlható.

 


– A Budapest Dialog programban egy lelkes fiatal csapat dolgozik, és remélem, hogy a közös munka további eredményeket hoz, hiszen van még a kerületben játszótér, park, amelyek kapcsán hasonló felújításon lehet gondolkodni. A beszélgetések során már felmerült, hogy a következő projekt a Címer utcai játszótér felújítása lehet, amihez már felajánlások is érkeztek ácsmunkára, festésre – árulta el Szarvas Attila.
A távolabbi tervek között szerepel még a Pöstyén téri játszótér bővítése, vagyis újabb két-három játszóeszköz kihelyezése is.


Hintázni egészséges


A játszóteret rendszeresen használják a szomszédos Korpona utcában lévő Karatekölyök magánóvoda gyerkőcei is. Angerman Lászlóné intézményvezető az átadást követően elmondta, hogy több okból is örülnek az új játékoknak.
– Sokkal szebb lett a játszótér, és az új játékoknak köszönhetően a kisebb gyerekek számára is használhatóbb. Korábban a hinta és a mászóka a nagycsoportosoknak felelt meg, az új vár és csúszda azonban már a kicsik testmagasságához is alkalmazkodik.
A szakember hozzátette, hogy a gyerekek nagyon szeretik a rugós hintákat és a pörgőt is.
– A hintázás az egyensúlyrendszert érő ingerek miatt fontos a gyermekek fejlődése szempontjából. Régebben volt egy lovacskahinta, amit elvittek, ezért is örülünk most nagyon az új, négyszemélyes rugós hintának.

IMG 3105 copy