Imreiek az imreikért

Írta:  R.F. 2017.11.26.

Újra itt a karácsony icipődoboz akció.

Már nyolc éve szervezi meg a Békéssy Sándor Egyesület az „Imreiek az imreikért – Karácsonyi Cipődoboz Akciót, hogy karácsonyi ajándékkal lephessük meg a 0-14 év közötti Imrén lakó nehéz szociális helyzetben élő gyermekeket.

óvóda1

– Mi történt tavaly?
– A tavalyi évben, 2016-ben 120 cipődobozt ajándékkal megtöltve adhattunk át személyesen egy karácsonyi koncert és megemlékezés keretében, amit az itt élő emberek jó voltából sikerült elkészíteni csomagonként kb. 2500-4000Ft értékben.

– Kik kapcsolódtak be?
– A Cipődoboz Akcióba évről évre egyre többen kapcsolódnak be civil szervezetek és intézmények, vállalkozók és magánszemélyek, gyerekek és felnőttek egyaránt. (Pl.: Együtt Pestszentimréért Egyesület, Széky Endre Társaság, Vasvári Egyesület, óvodák és iskolák)

– Mi az alapja ennek a lelkesedésnek?
– Isten nagy ajándékozó: mindannyian sokat köszönhetünk neki. Most lehetőség nyílik arra, hogy mi is tovább adjunk abból a szeretetből valamit, amit tőle és másoktól kaptunk. Arra bátorítunk mindenkit, hogy kapcsolódjon be a továbbadás, az ajándékozás körforgásába.
A karácsony, Jézus születésnapja közeledik. Ő mondta egyszer: Nagyobb boldogság adni, mint kapni. Merjük kipróbálni az ajándékozás boldogságát!

– Kiknek készülnek az ajándékok?
– A 0 és 14 év közötti Pestszentimrén élő lányoknak és fiúknak.

– Mi legyen a cipődobozokban és milyen értékben?
– Játékok (kisautók, labdák, babák, plüssállatok), iskolai eszközök (tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök), higiéniai eszközök (fogkefe, fogkrém, szappan, fésű), egyéb (cukorkák, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, kis képeskönyv). Kedves lehet még egy képeslap néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal.
Kb. 2500-4000Ft közötti értékben.(Az ajándék cipődobozokat hagyjuk nyitható állapotban.)

– Mit ne tegyünk a dobozba?
– Használt, megunt játékot, ruhát, könyvet, agresszivitásra késztető képeket, játékokat, konzervet, romlandó ételeket: csipszet, gyümölcsöt, folyékony dolgokat: sampont, testápolót, gyógyszereket, törékeny tárgyat (tükör, porcelánbaba), alkohol tartalmú italokat, az ajándék ne legyen erotikus.

Cipődoboz plakát 2017

– Hogyan készíthetek ajándékot?
– Egy jó állapotban lévő, üres cipős doboz tetejét és alját külön-külön vonjuk be színes csomagolópapírral. Töltsük meg ajándékkal. Az elkészült ajándékcsomagot ne ragasszuk le Végül pedig a dobozban cédulára, jól láthatóan írjuk fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánjuk. ( pl. így: "fiú 12" vagy "lány 8" – Mi ezeket a csomagokat nevesítjük és úgy adjuk át.) Ajándékot csomagolás nélkül is szívesen elfogadjuk

– Hol és Mikor adhatom le az ajándékomat?
– November 10-től december 12-ig mindennap a Margaréta virágboltban (1188. Nemes utca 25)

– Mi történik a cipődoboz ajándékokkal?
– Az elkészült és összegyűjtött ajándékok december 14-én, csütörtökön 17 órakor egy karácsonyi műsorral egybekötött ünnep keretein belül kerülnek átadásra a Baptista Imaházban (1188 Budapest, Nemes utca 28.).
Köszönet mindenkinek, akik segítettek és segíteni fognak ajándékaikkal, hogy szebbé tegyük a gyerekek karácsonyát. Ha kérdése van, informálódjon telefonon (Szekér Józsefné, szervező +36207758186).