Sószoba a Lurkó-ligetben

Írta:  P.A. 2017.11.27.

Terápiás sószobával gazdagodott a Dráva utcában lévő Lurkó-liget óvoda.

Terápiás sószobával gazdagodott a Dráva utcában lévő Lurkó-liget óvoda. A különböző légúti megbetegedések megelőzésére, illetve kezelésére is alkalmas szobában naponta 10-10 percet tölthetnek el a gyerekek. Magyarországon már több mint 500 óvodában található hasonló sóterápiás szoba.

soszob2


- Egy szélesebb körű összefogás eredménye az, hogy átadhattuk ezt a helyiséget, hiszen az önkormányzat mellett az óvoda is hozzájárult költségekhez, illetve szülői felajánlás is érkezett. A mintegy 3 millió forintos beruházás legdrágább alkotóelemei maguk a himalájai sótéglák, ezeken kívül sóhomok is segíti biztosítani a levegő megfelelő sótartalmát – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester. - A szoba alkalmas a kruppos tünetek, az asztma, de akár az arcüreggyulladás és az egyszerűbb megfázás kezelésére, illetve a megelőzésben, az egészségmegőrzésben is segít.

soszob3


A sószoba átadásának alkalmával Galgóczy Zoltán kiosztotta az óvoda rajzpályázatának a díjait.
- A téma az egészséges életmód, illetve a természet és a környezetvédelem volt. Nagyon szép, és kifejező rajzok készültek. Minden résztvevő kapott oklevelet, hiszen a cél nem kimondottan a verseny volt, hanem az, hogy lássuk, hogy óvodás korban, miként gondolkodnak a sportról, egészségről és a környezetükről.

soszob1