Sportvetélkedő a Somogyi László Szociális Szolgálatnál

Írta:  2014.01.21.
Jó közösség, jó hangulat, jó egészség A közös rendezvények ötlete Bálint Ramónától a Somogyi László Szociális Szolgálat intézményvezetőjétől származik, aki 2013-ban megfogalmazta és munkatársaival egyeztette, hogy jó lenne olyan sportvetélkedő sorozatot indítani, amelyben a kerületi szociális intézmények ellátottai összemérhetik tudásuk.
Az elhatározást tett követte, így került sor 2014. január 21-én az első forduló megrendezésére. A vetélkedőt Csomó Tamás alpolgármester nyitotta meg az intézményvezető jelenlétében. Összesen hat intézmény jelentkezett, hét csapattal a kihívásokkal teli vetélkedőre. Nagy izgalommal és lelkesedéssel, jó hangulatban kezdődött a verseny, amelyben a feladatok elvégzése párhuzamosan zajlott. Az ügyességi játékok között szerepelt: célba dobás karikákkal és korongokkal, kosárlabda, kugli, labdajátékok és darts. A játék végére szinte rezgett a levegő a jó hangulattól és az izgalomtól, mivel a pontszámok tekintetében alig-alig volt eltérés. A tervek szerint a további fordulók havonta más-más intézményben kerülnek megrendezésre.
Elmondható, hogy a szervezők és résztvevők örömére egy jó hangulatú, játékos, vidám és mindenekelőtt sportszerű délelőttöt tölthettek együtt a kerület szociális szolgálatának munkatársai és ellátottai.

Résztvevő intézmények:
• Somogyi László Szociális Szolgálat
• Somogyi László Szociális Szolgálat Átmeneti Gondozóház
• Életfa Szociális Szolgálat (Ezüstfenyő Nappali Szolgálat)
• Gyöngyvirág Szociális Szolgálat (Reménység Nappali Szolgálat)
• Borostyán Szociális Szolgálat