A reformátusok karácsonya

Írta:  R.F. 2017.12.06.

A Kossuth téri református templom előtti utcaszakasz le van zárva. Ennek okáról és a közelgő ünnepek programjáról Sándor Gabriella lelkészt kérdeztük.


– Örömünkre elkezdte megvalósítani az önkormányzat a Tér_Köz pályázat második ütemét – mondta Sándor Gabriella, a Kossuth téri református gyülekezet lelkésze. – Megszépül a tér másik fele, így a református és az evangélikus templom előtti szakasz is. Láttuk a terveket, szépek. Őszinte kíváncsisággal várjuk a végeredményt.
– Közben elkezdődik az advent, jön a karácsony. Bizonyára sokan érkeznek, önökhöz, de hogyan lehet bejutni a templomba?

ref


– Amikor mindkét oldalról lezárják az utcát, kiépítenek egy ideiglenes bevezető járdát az ünnepi alkalmak idejére. Van egy kapunk a Thököly útról, a sarokhoz közel, azon keresztül elérhető a templom.
– Milyen ünnepi alkalmaik lesznek?
– December első hetében esténként fél héttől Követnéd-e? címmel szervezünk egy sorozatot három különleges előadóval. Vendég lesz Kozma Ferenc, a budapesti zsidó misszióban dolgozó református lelkész és dr. Vass Dezsőné Baki Ilona, aki a budapesti lelkészek lelki gondozásáért volt felelős éveken át, valamint Török András, egy protestáns missziós szervezet magyarországi vezetője. Lesz két koncertünk is: december 9-én 16 órától a Dohnányi iskola zenekarai lépnek fel, 13-án 17 órától a Kandó téri iskola diákjai.
– A gyerekeknek milyen programot kínálnak?
– Előbb a nyugdíjasok ebédjén szerepelnek december 17-én, szenteste előtt 15 órától pedig csillagszórós program lesz. A bábcsoportunk 16 iskolába, óvodába látogat el, s visz ajándékot. Az altemplomban egy gyermekrajz-kiállítás látható. December 24-én, 25-én és 26-án 10 órától pedig ünnepi istentisztelet lesz úrvacsorával, kórusszolgálattal és hatalmas karácsonyfával.