Üdvözlőlap saját kezűleg

Írta:  Fülep Erzsébet 2017.12.13.

Karácsonyi képeslapokat készítettek kerületi nyugdíjasok  a pestszentimrei Ady iskolában tartott alkotóműhely-foglalkozáson. 

Igazi ünnepi hangulatot varázsolt a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány az Ady Endre Általános Iskolába, ahol szorgos kezű nyugdíjasok karácsonyi képeslapot készíthettek. A rendhagyó kreatív foglalkozásokat Kovácsné Vereb Katalin, az iskola pedagógusa koordinálta.

Ady suli kepeslap 2 átméretezve


A különleges tanórákon részt vevők új kézműves módszert sajátíthattak el: scrapbook technikával készítették el a művüket.
– A scrapbook különféle papírok, fotók, írások, díszek, minták, grafikák, érdekes és díszes gombok, virágok, csipkék rögzítése ragasztással vagy varrással, aminek eredményeként kreatív egyedi alkotások születnek – magyarázta Diráné Huszár Gertrúd, a közalapítvány kuratóriumának titkára. – A foglalkozásokon mindenki megtanulhatta az univerzális kreatív segédeszközként szolgáló Sizzix vágó- és domborítógép használatát is. A cserélhető vágómintáknak köszönhetően gyorsan és egységesen vághatók ezzel az eszközzel papír-, karton-, dekorgumi-, filc-, selyempapír-, vászon-, fémfólia-, bőr- vagy zsugorlapok.

Ady suli kepeslap 4 átméretezve


– Nagy örömmel tölt el, hogy rendszeresen olyan programokon vehetünk részt, amelyek szórakoztatók és rendkívül hasznosak is – mondta a nyugdíjas Szabó Mária. – Alig várjuk azokat az alkalmakat, amikor újabb kézműves technikákat tanulhatunk, és egy kicsit ismét diákok lehetünk. Rendkívül jól éreztem magam a mostani foglalkozáson is, és boldog vagyok, hogy a kezem munkájával lephetem meg karácsonykor a szeretteimet.
– Bámulatos az idősebb generáció lelkesedése, vidám hangulata és tenni akarása. Gyönyörű egyedi karácsonyi képeslapokat készített mindenki, megidézve az ünnepek varázslatos hangulatát – hangsúlyozta Kovácsné Vereb Katalin.
– Minden alkalom kiemelt fontosságú számunkra, akár időseknek, ifjaknak, kisdiákoknak szervezzük a programot – tette hozzá a kuratórium titkára –, azonban a nyugdíjas rendezvények mégis különlegesek. Talán azért is, mert szívmelengető olyan emberekkel együtt tölteni az időt, akik nagy élettapasztalattal rendelkeznek, és maguk is mindig tanítanak nekünk valamit, felejthetetlen pillanatokkal ajándékozva meg bennünket.